DAVULCULARIN YERİNİ SURİYELİ ORKESTRACILAR ALDI

SURİYELİLER URFA'DA DÜĞÜNLERE DE EL ATTI Şanlıurfa’da düğünlerde davulcuların ve zurnacıların yerini ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Urfa’ya sığınan Suriyeli orkestracılar ve ses sanatçıları aldı

DAVULCULARIN YERİNİ SURİYELİ ORKESTRACILAR ALDI

Urfa’da özellikle Arap ve Kürt düğünlerinde sahne alan Suriyeli mahalli ses sanatçıları ile orkestracılar, davulcuların kazanlarına sekte vurdu.

SURİYELİ MAHALLİ SES SANATÇILARI GECE GÜNDÜZ SAHNEDE

Suriyeli mahalli sanatçılardan en çok Adnan Elzeldi’nin grubu ile mahalli sanatçı Mihmet Elhasan tercih ediliyor. Şanlıurfalı Arap düğünlerinin favori ismi olan bu grup düğünlere yetişemiyor. Hiç boş günleri yok. Her gece bir düğünde sahne alan Suriyeli mahalli sanatçılardan Mihmet Elhasan ve Adnan Elzeldi’nin grubu Şanlıurfalı Arap düğünlerinin favori isimleri oldular.

SİLAHLARIN GÖLGESİNDE DÜĞÜN

Dün gece Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesi Muradiye Mahallesinde, Hamit Demir’in oğlunun düğününde sahne alan Suriyeli orkestracılar ve mahalli ses sanatçıları bir birin güzel Arapça şarkıları söyleyip halayı coşturdu. Silahların gölgesinde geçen düğünde tabancıların mermi sesleri mahallede yankılandı. Zaman zaman damat Ali Demir ile gelin Hatun Demir düğünlerinde silah sıkılmasına tepki gösterdi ancak silahların sesini susturamadılar. Silahlardan çevreye saçılan boş kovanları yerde toplamak için çocuklar bir biriyle yarıştığı görüldü. Düğün gece saat 24.00 sıralarında son buldu.



11 Ekim 2015 Pazar 23:08

http://www.urfa63haber.com/haber/davulcularin-yerini-suriyeli-orkestracilar-aldi-514.html