Suruçlu Öğrenciler Sağlıklı yaşam ile bilinçleniyor

Şanlıurfa’nın ilçesinde Suruç Kaymakamlığı, Suruç Belediyesi ve GAP idaresiyle iş birliğiyle İlköğretim öğrencilerine yönelik “Gezici Sağlık Taraması” başlatıldı.

Suruçlu Öğrenciler Sağlıklı yaşam ile bilinçleniyor

İlçede şimdiye kadar ilk defa tam kapsamlı olarak yapılacak sağlık taramasından göz ve diş konusunda tedavi olamayan hastalara ulaşılacak.

Proje kapsamında ilçe sınırları içerisindeki merkez ve kırsal mahallelerde sağlık taraması eğitimlerine başlandı.

Projeye  "Sağlıklı yaşıyorum çünkü bilinçliyim" sloganıyla start verildi. Gönüllü uzman doktorların kontrolünde başlatılan ilk sağlık taraması Bostancılar köyünde yapıldı. İlki yapılan sağlık taramasından sonra her hafta bir mahallede yapılacak olan sağlık taramasıyla binlerce öğrencinin sağlık kontrolünden geçirilmesi ve bilgilendirilmesi hedefleniyor.

 İlçede belirlenen 15 mahallede Göz ve Diş

15 gün sürecek olan bu taramalarda konusunda uzman 2 Doktor, 1 Yardımcı görev yapıyor.

Gönüllü doktorlar okullarda eğitim gören öğrencileri göz ve diş muayenesinden geç geçiriyor. Yapılan taramalarda ciddi sağlık sorunları olmayan ilaç verilmek suretiyle tedavi başlanırken, tedavisi hastane ortamında yapılması gereken öğrenciler hastanelere sevk ediliyor.

Ücretsiz olarak sağlık taramasından geçirilen öğrencilerin aileleri, " gezici mobil sağlık taraması" hizmetinden memnun olduklarını belirtilerek yetkililere teşekkür ettiler.

Kaymakam vekili ve Suruç Belediye Başkanı Sayın Tarık Açıkgöz " Bu yıl insan sağlığı acısından çok önemli bir projeye start verdik. Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve GAP İdaresi işbirliğiyle başlattığımız bu projede sağlık sorunu yaşayan ulaşamadığımız geleceğimizin teminatı hiç bir öğrencimi kalmayacak. Bizlere destek tüm kuruluşlara ve özellikle sağlık ekiplerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Açıkgöz konuşmasında "  İlçede kırsalında Sosyal Gelişim Projesi kapsamındaki projeler için pilot bölge olarak seçtiğimiz mahalle  ve köylerimizde projenin  bileşenleri olan eğitim ve sağlık alanında çalışmalarımızı programlı bir  şekilde  yürütüyoruz "dedi.

İşte sağlık taraması yapılan Mahalleler Bostancılar ,Küçükova, Ağırtaş, Köseveli, Örgütlü, Yağışlı, Yanaloba, Taşlıkuyu ,Yönlü , Saygın, Yalınca ,Harmanalan, Eğrice , Karadut ve Büyükziyaret köyleri...



3 Aral�k 2016 Cumartesi 21:56

http://www.urfa63haber.com/haber/suruclu-ogrenciler-saglikli-yasam-ile-bilincleniyor--4833.html