Antep Deresinde Temizlik Çalışmaları Başladı

Ceylanpınar Belediyesi ilçenin ortasından geçen Antep Deresi'nde temizlik çalışması başlattı. Ceylanpınar Belediyesi ilçe merkezinin ortasından geçen yaklaşık 7 kilometrelik Antep deresinde Ceylanpınar Belediyesine ait temizlik işleri Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

Antep Deresinde Temizlik Çalışmaları Başladı

Sürdürülen çalışmalar kapsamında kış mevsimi dolayısı ile taşkın sulara neden olunmaması ve derenin temiz kalması için temizlik çalışmaları sürdürülüyor. Yaz ve kış mevsiminde her ay periyodik aralıklarla temizlik çalışmalarının yapıldığı Antep deresinde Belediye ekipleri 10 gün içerisinde çalışmalarını tamamlamayı amaçlıyor.

Kış mevsimi dolayısı ile Antep Deresi'nde başlatılan çalışmalarda büyük kepçeler tarafından dere yatağına indirilen küçük kepçelerle temizlik çalışmaları başlatıldı.Küçük kepçeler yardımıyla toplanan çöp ve çamur yığınları büyük kepçeler tarafından kamyonlara doldurularak çöp alanlarına taşınıyor. Antep deresinde temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekibi mikrop ve haşerelerin üremesine karşı ilaçlaması başlatacak.

Ceylanpınar ilçe merkezinin ortasından geçen Antep deresi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran,’’İlçemizin ortasından geçen yaklaşık 7 kilometrelik Antep deremizde Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın talimatıyla 10. defa temizlik çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Bu konuda büyükşehir belediyemizin de göndermiş olduğu araçla neticesinde dere ıslahı adına temizliğimize başlamış durumdayız. Dere kenarında oturan halkımızın bu dereyi önemsemelerini umut ediyoruz. Belediye olarak vatandaşlarımızın dan ricamız bu çünkü dere kirlenince çöpler buraya dökülünce sıkıntıyı onlar yaşıyor. Sağlıklarını tehdit edecek boyuta geliyor. Bunun olmaması adına dereye yakın oturan vatandaşlarımızın kendilerinden ricamız dereyi önemsesinler ve temizliğini korusunlar’’ifadelerinde bulundu.

Ceylanpınar Belediyesinin temizlik çalışmalarını takdirle karşılayan Bahçelievler Mahalle sakinlerinden Ali Olmaz ise, ‘’Allah razı olsun belediye başkanımızdan deremiz her 2 ayda bir temizleniyor. Temizliği tamamlandıktan sonra ise ilaçlama çalışmaları yapılıyor vatandaş olarak Belediye Başkanımızdan memnunuz Allah kendisinden razı olsun. Gurur duyuruyoruz kendisiyle’’ifadelerinde bulundu.



15 Kas�m 2016 Sal� 16:08

http://www.urfa63haber.com/haber/antep-deresinde-temizlik-calismalari-basladi-4653.html