Şanlıurfa’nın Şahlanma Zamanı Gelmiştir

Şanlıurfa’nın etkin STK’ları Şanlıurfa için buluştu. Yapılan istişarelerde toplantıda ele alınacak toplam 7 adet gündem maddesi belirlendi.

Şanlıurfa’nın Şahlanma Zamanı Gelmiştir

Geleceğini Arayan Şanlıurfa adı altında 19 Kasım’da Hilton Otelinde düzenlenecek olan toplantının gündemi belirlendi. TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesinde yapılan istişare toplantısına katılan ASKON Şube Başkanı Orhan Şahin, MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Çalışkan, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şefik Bakay ve TÜMSİAD Şube Başkanı M.Sadık Sade ilk toplantıda Şanlıurfa’nın Sanayi anlamında yaşadığı sorunları masaya yatırma kararı aldılar. İstişare heyetinde bulunan ancak il dışı programları nedeniyle toplantıda hazır bulunamayan ŞUTSO, Şanlıurfa Ticaret Borsası ve Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanları da gündem hakkında olumlu görüş belirttiler.

Toplantıya katılan STK Başkanları yaptıkları açıklamada böyle bir toplantıya düzenlediği için TÜMSİAD’a teşekkür ettiler. Bu toplantının Şanlıurfa için çok önemli bir aşı olduğunun altını çizen başkanlar, “Bu birliktelik muhafaza edilir ve Şanlıurfa ortak paydasından sapılmazsa aşı tutar ve problemlerimiz konuşulmaktan ziyade çözüm yoluna girer. İnşallah birlikteliğimizden kuvvet doğacak ve geleceğimizin inşası için önemli aşamalar kaydedeceğiz” şeklinde görüş belirttiler.

Toplantının sekretarya görevini üstlenen TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M.Sadık Sade yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Arkadaşlarımızla bir araya gelerek böyle bir toplantı düzenleme kararı aldık. Şanlıurfa tarihinde bu kadar etkin STK’yı bir araya getirip düzenlenmiş toplantı örneği çok değildir. Bu anlamda kendilerine çok teşekkür ediyorum. 19 Kasım tarihinde düzenleyeceğimiz ilk toplantının gündemini Sanayi olarak belirledik. Sadece 7 maddeyi masaya yatırıp çözüm arayacağız. Çözüm odaklı çalışacağız ve sıkıntılar çözülünceye kadar da takibe devam edeceğiz. Bir sonraki toplantıda geçmiş toplantının sonuçlarını değerlendireceğiz. Toplantımıza başta sayın Bakanımızı ve milletvekillerimizi davet ettik. Aramızda olmalarını ve bizlere destek olmalarını bekliyoruz. Gündemimizi afaki veya çözümü zor konulardan belirlemedik. Şanlıurfa’nın can alıcı ve çözülebilir problemlerinden seçtik. Sadece birlikte hareket ederek üstesinden gelebileceğimizi düşünüyoruz. Şehir dışında olan diğer başkanlarımız da bizimle aynı kaygıları ve gündemi paylaşıyorlar. Sivil Toplum Kuruluşları, Siyaset ve Bürokrasiyi bir araya getirerek Şanlıurfa’nın geleceğini inşa etmeye çalışıyoruz. Şanlıurfa’nın uyanma ve şahlanma zamanı gelmiştir. Başka Urfa yok. Duyarlılık gösteren tüm başkanlarıma teşekkür ediyorum.”



7 Kas�m 2016 Pazartesi 20:58

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfanin-sahlanma-zamani-gelmistir-4572.html