Karaköprü'de Türk, Suriye Dostluk Maçı

Sosyal Uyum Projesi kapsamında Türk ve Suriyeli vatandaşlar arasında dostluk maçı oynadı. Karşılaşmayı takip eden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, bu tür etkinliklerin dostluğun pekişmesi için önemli olduğunu söyledi.

Karaköprü'de Türk, Suriye Dostluk Maçı

Gençlik ve Spor Bakanlığının öncülüğünde 16 ilde Suriyeli muhacirlerin Türk vatandaşlarla uyumu amacıyla oluşturulan Sosyal Uyum Projesi kapsamında Türk ve Suriyeli vatandaşlardan oluşan karma takımlar arasında dostluk maçı düzenlendi. 

 Karaköprü Faruk Çelik Spor Kompleksi'nde oynanan dostluk maçında Gaziantep Yıldızlarspor ve Şanlıurfa Fıratspor futbol takımları mücadele etti. 

Dostluk maçını Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de takip ederken, maç sonu yaptığı açıklamada bu tür etkinliklerin dostluğun pekişmesi için önemli olduğunu dile getirdi.

 

Başkan Baydilli, "Türkiye ve Suriye arasında yapılan bir proje sonucu böyle bir dostluk kardeşlik maçı oynandı. Osmanlıdan beri altı yüz yıldır birlikte yaşadığımız kardeşlerimizle yapılan bu etkinliğin önemini bildiğimizden dolayı bu etkinliğe katıldık. Şanlıurfa yüz yıl önce Halep'e bağlı bir sancaktı. Bundan dolayı Suriyeli kardeşlerimizi önemsiyoruz ve tesislerimizi onlara açtık" diye konuştu. 

Faruk Çelik Spor Kompleksi'ndeki maç sonunda Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli her iki takımı da tebrik etti.

 



7 Kas�m 2016 Pazartesi 14:05

http://www.urfa63haber.com/haber/karakoprude-turk-suriye-dostluk-maci--4563.html