TÜMSİAD İhracat Zirvesinde..

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Van’da düzenlenen fuar ve İran İhracat Zirvesine katıldı. Gezide sektörler bazında heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi.

TÜMSİAD İhracat Zirvesinde..

Şanlıurfa TÜMSİAD Şubesi Yönetim Kurulu, Genel Merkez ve Van Şubesi tarafından düzenlenen etkinliklere katılmak için Van’a gitti. Gezi esnasında sektörler bazında düzenlenen heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi, İran İhracat Zirvesine katılım sağlandı ve fuar gezildi. Programa Eski Bakanlar Cevdet Yılmaz ve Beşir Atalay, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çitçi ile TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan da katıldı.

Program hakkında açıklamalarda bulunan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M. Sadık Sade toplantıların ve etkinliklerin çok verimli geçtiğini belirterek, terörle boğuşan Doğu ve Güneydoğunun kalkınması adına bu tip programların sıklıkla yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Sade, “Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızla birlikte Van’da düzenlenen programa katıldık. Düzenlenen fuarı gezdik ve heyetler arası sektör toplantılarına katıldık. İran İhracat Zirvesine iştirak ettik. Van, özellikle İran ile ticari bağlantıları oldukça kuvvetli olan bir ilimiz… İran ile ticari bağlantı kurmak isteyen arkadaşlarımızı bizzat muhataplarıyla ve bu işin tecrübelileriyle görüştürme fırsatı yakaladık. Genel Başkanımızın Başkanlığında tüm Türkiye’den gelen şube başkanı arkadaşlarımızın katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenledik. Yıllardır terörle boğuşan Doğu ve Güneydoğu illerinde benzeri organizasyonların sıkça yapılması konusunda mutabakata vardık. Özellikle darbe girişimi sonrası ekonomik kalkınmanın sekteye uğramaması için neler yapılabileceğini tartıştık. Program oldukça verimli geçti. Olumlu neticelerini yakında alacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu. 



3 Kas�m 2016 Per�embe 12:37

http://www.urfa63haber.com/haber/tumsiad-ihracat-zirvesinde-4550.html