Siverek Belediyesi Tarihe Sahip Çıkıyor

Siverek Belediyesi, ilçe tarihini gün yüzüne çıkarmak amacıyla 116 yıllık Tarihi Hamanlar Evini aslına uygun olarak restore edip, geleneksel ürünlerin sergilenmesi için bayanların hizmetine açtı.

Siverek Belediyesi Tarihe Sahip Çıkıyor

İlçenin Hasan Çelebi mahallesinde bulunan ve halk arasında Hamanlar Evi olarak bilinen 116 yıllık tarihi binadaki restore çalışmasını tamamlayan Siverek Belediyesi, restorasyon çalışmasının Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın hibe desteğiyle yapıldığı belirtildi.

Restorasyon çalışması tamamlanan binanın açılışı Siverek Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Hasan Maral, muhtarlar, birim müdürleri ile kursiyerlerin katılımıyla gerçekleştirdi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, tarihi yapıların korunması ve restorasyonu için gereken her desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz yaptığı açılış konuşmasında ilçe tarihine sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek, “Tarihi yapılar şehrimizin gözü ve hafızasıdır. Bunlara sahip çıkmak temel görevlerimiz arasındadır. İlçemizde koruma altına alınan tarihi yapılarımızı restore ederek, gelecek nesillere aktarmak vazifemizdir. Belediyelerin olmazsa olmaz çalışmalarının yanında sosyal, kültürel ve tarihe sahip çıkan belediyecilik anlayışındayız. Bundan sonra bu tür projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Uzaklaştığımız geleneklerimizin bir kısmını bu tür eser ve projelerle yaşatma imkânını elde ediyoruz” dedi.

Kaymakam Dr. Vural Karagül konuşmasında özellikle Osmanlı’dan kalma her yapının korunmasını gerektiğini ifade etti.

 



1 Kas�m 2016 Sal� 13:07

http://www.urfa63haber.com/haber/siverek-belediyesi-tarihe-sahip-cikiyor-4522.html