Çanakkale Gezisinin Maliyeti

Çanakkale Gezisi ile ilgili olarak Kamuoyunda oluşan algıya cevap Şanlıurfa STK İzleme platformu Başkanı Faruk Akbaş’tan geldi.

Çanakkale Gezisinin Maliyeti

Şanlıurfa Valiliği himayesinde Büyükşehir, Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü Belediye Başkanlıklarının katkılarıyla lise öğrencilerine yönelik başlatılan “Şanlıurfa’dan Şanlı Çanakkale’ye Ecdadın İzinde” adlı proje ile ilgili açıklama geldi. 

Gerçekleştirilen bu projenin maliyetinin ne kadar olduğunu ve bu maliyetlerin kimler tarafından karşılandığı konusunda Kamuoyunda oluşan algıya karşı Şanlıurfa STK İzleme platformu Başkanı Faruk Akbaş’tan açıklama geldi. Akbaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi “Bazı dostlarımızın eleştirileri üzerine, açıklama yapma gereği hissettim. Bizde, yaptığımız yolculuğun maliyetini sorduk. Valilik yetkililerinin açıklaması şöyle:

Vali beyin girişimleri neticesinde, THY den,5000 yolcu taşıma koşuluyla, kişi başı 60 TL’ ye anlaşma yapılmıştır. Uçakta yediğimiz kahvaltımızın maliyeti, 5 TL’ yi geçmez. Urfa havaalanına, büyükşehir otobüsleri biz götürmüş, Çanakkale’de yediğimiz öğlen ve akşam yemeklerinin toplam maliyeti de, taş çatlasa 30 TL dir. Yani kişi başı toplam maliyet en kaba hesapla 100 TL civarındadır. Ama biz, tattığımız o manevi havaya karşı, çok daha fazlasını ödemeye hazır ve birçok vesileyle, yaptığımız bağış ve yardımlarla ödeyen kardeşleriniziz.

Bizim dileğimiz ve talebimiz; gitmek isteyen kardeşlerimizin de, bir şekilde oralara götürülüp, o manevi havayı tatmasıdır. Zaten vali beyden önümüzdeki dönemde bu gezilerin devamının farklı isimlerle olacağı bilgisini de aldık.” dedi



23 Ekim 2016 Pazar 11:43

http://www.urfa63haber.com/haber/canakkale-gezisinin-maliyeti-4421.html