1. Uluslararası Hat Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Hat Yarışması'nın Birlikte Yaşama Kültürü konulu 'Resim, Şiir, Deneme ve Hat' branşlarında dereceye giren isimlere ödülleri verildi.

1. Uluslararası Hat Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu

Ödüllerini alan sanatçılar, sanata yaklaşımından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür etti. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Birlikte Yaşama Kültürü 'Resim, Şiir, Deneme ve Hat' yarışmalarında ödül töreni düzenlendi. Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, İl Müftüsü İhsan Açık ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende katılım gösteren tüm sanatçılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, sanatın her zaman yaşatılması adına Büyükşehir Belediyesinin yeni organizasyonlarla gündeme geleceğini söyledi.  

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "BİRLİKTE YAŞAMAMIZ, BİZİM ZENGİNLİĞİMİZDİR"

Başkan Çiftçi, burada yaptığı konuşmasında "Birlikte yaşama kültürü; Hz. Adem ile başlayan, insanoğlunun bu topraklar üzerinde yaşadığında her zaman bir birliğe ihtiyaç duyduğu, mekanları paylaştığı bir süreçtir. Dolayısıyla bizler Belediye Başkanlığı olarak bu şehrin 3 bin mahallesine hizmet veriyoruz. İşte bu mahallelerde ve 13 ilçemizde insanlar bir arada yaşıyor, İnsanlarımız mekanlarını ortak kullanıyor, duygularımız düşüncelerimiz fikirlerimiz bu mekanlarda gerçekleşiyor. Bu mekanları da birlikte kullanıyoruz. İşte bu yarışmalarla insanlarımızın sanata bakışını, denemeye ve konularını güzel duygularla ortaya çıkarmalarını bir zenginlik, bir paylaşım ve geleceğe bir miras aktarımı olarak görüyoruz. Bu anlamda yarışmamıza  katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Çiftçi'nin ardından kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız ise, Şanlıurfa'nın kadim bir kültürden geldiğini belirterek sanata bakışından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi tebrik etti.

Konuşmaların ardından eğitimci Mustafa Kaçar, Hüseyin Öksüz ve Mehmet Memiş, katılımcılara 'Hat Sanatı' konulu bir seminer verdi.

Seminerin ardından ise ödül törenine geçildi. Törende ödül alan sanatçıların heyecanlı olduğu gözlenirken, törenin bitimi ile katılımcılar resim dalında yarışmaya sunulan eserlerin yer aldığı resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Serginin açılışını gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi, yer alan eserleri tek tek inceleyerek sanatçıları kutladı. Program daha sonra yarışmaya katılan sanatçıların toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.



23 Ekim 2016 Pazar 11:02

http://www.urfa63haber.com/haber/1-uluslararasi-hat-yarismasinin-odulleri-sahiplerini-buldu-4420.html