Başkan Ekinci, Amacımız, Vatandaşlarımıza Kaliteli Hizmet Götürmek

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim seminerinde personele seslendi.

Başkan Ekinci, Amacımız, Vatandaşlarımıza Kaliteli Hizmet Götürmek

Eyyübiye Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından SGK binası konferans salonunda düzenlenen hizmet içi eğitim seminerine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Birim Müdürleri ve personeller katıldı. Eyyübiye Belediyesi bünyesindeki tüm birimlerde sıklıkla kullanılan 4734 sayılı kamu ihale kanunun 22. Maddesine göre yapılan mal ve hizmet alımları semineri ilgililer tarafından personele sine vizyon eşliğinde aktarıldı. Şeffaf, katılımcı, paylaşımcı ve çözüm odaklı modern belediyecilik anlayışıyla; çalışanların çağdaş eğitim yöntemleri ile eğitilip, kariyer gelişimlerine ve belediye kalite politikasına katkı sunmak amacı taşıyan eğitim semineri Başkan Ekinci’nin konuşması ile başladı.

Kamu görevini yaparken hedef kitleye adaletli hizmet götürmek zorunda olduklarının belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, hedef kitleyle ilgili önceliklerin belirlenmesi gerektiğini dile getirdi. Başkan Ekinci, ‘’Kamu görevini yaparken de hedef kitlesi olan halkınıza çok güzel ve adaletli bir şekilde hizmet götürmek durumundasınız. Kamu hizmeti yaparken de aynı zamanda ilçeniz ile ilgili hedef kitlesiyle ilgili önceliklerin belirlenmesini gerekiyor. Buda öncelikle ışığında da yol almanız gerekiyor.  Buda nasıl yapılır, sizin de bildiğiniz gibi stratejik planla yapılıyor ve 2014’de seçimlerden hemen sonra tüm tarafların katılımı ile stratejik plan çalışması yapıldı, hatta Çalıştay şeklinde. Kimler vardı Çalıştayda Belediye Meclis üyeleri, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, yine halkımızdan da bu konuyla ilgili duyarlı olan kişiler kanaat önderleri de vardı. Bütün bu tarafların, paydaşların katılımıyla da stratejik plan oluşturuldu. Bu stratejik plan ışığında da yola koyulduk. Tabi ki yeni kurulan bir belediye personel noktasında, imkânlar noktasında eksiği olan bir belediye ama bahanelerin arkasına sığınacak değiliz. Çünkü halkımız bizden hizmet bekliyor. Her kurumun kendine göre görev alanları vardır. Belediyelerde ise biraz daha farklı bir durum sizinle alakalı olmayan konular bile biliyorsunuz sizden talep ediliyor, sizden isteniyor. Yada bir Şehir ile ilgili, bir kent ile ilgili eksiklikler varsa bir yerde yine inisiyatif alıyorsunuz ona yönelikte tabi sizlere ek yükler geliyor. Ama bütün bu işleri yaparken de tabi ki mevzuata göre yapmak durumundasınız, kanuna göre yapmak durumundasınız. Denetim izni denen bir olay vardır, bu denetim izinde de yine işi doğru yaptığınız zaman denetim izinde de iyi bir şekilde çıkılır. ‘’ Şeklinde konuştu.



21 Ekim 2016 Cuma 10:48

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-ekinci-amacimiz-vatandaslarimiza-kaliteli-hizmet-goturmek--4398.html