Başkanlık Sistemi Halka Sorulmalı..

Son dönemlerde TBMM konuşlan "BAŞKANLIK SİSTEMİ" konusunda Şanlıurfa'da ilk defa bir açıklama Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun'dan geldi.

Başkanlık Sistemi Halka Sorulmalı..

Başkanlık sistemin Konusunda bir açıklama yapan Başkan Altun açıklamasında "Dabık'ta ve Musul'da Vatan mücadelesi veren kahraman Askerlerimize yüce Allah'tan Muvaffakiyetler diliyorum.  Allah Askerlerimizi korusun. Başkanlık sistemi konusunda MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin çağrısını olumlu buluyoruz. 

Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren konuda Sadece Milletvekillerinin el kaldırıp "Kabul" veya "Red" demelerini doğru bulmuyoruz. Halk kendi kendini yönetecek ise sistemine de halkın vekili değil bizzat halkın kendisi karar vermeli. Hükümetimize de çağrımız bu konunun daha fazla  bekletilmeden geciktirilmeden bir an önce TBMM ‘inde oylanıp halkın onayına getirilmesidir. “

Başkan Altun açıklamasına şu sözlerle devam etti “Üyelerimizle yaptığımız görüşmelerde yaklaşık % 80-85 oranında  Esnafımız Başkanlık sistemine sıcak bakmaktadır. Şu anki sistem şu örneğe  benziyor,  benim 30 sene evvelki gömleğim vücut ölçülerim değiştiği için, büyüdüğüm ve geliştiğim için artık bana olmuyor, artık içine sığmıyorum. Yani Türkiye’nin önünün açılması için gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye de de "BAŞKANLIK SİSTEMİ “ne bir an önce geçilmesini düşünüyoruz" dedi. 



19 Ekim 2016 �ar�amba 13:31

http://www.urfa63haber.com/haber/baskanlik-sistemi-halka-sorulmali--4377.html