Şanlıurfa GAP Havalimanın 40 bin fidan Dikilecek

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa GAP Havaalanına 40 bin fidan dikilecek

Şanlıurfa GAP Havalimanın 40 bin fidan Dikilecek

Ağaçlandırma çalışmalarının başlatılması için her iki kurum arasında protokol düzenlendi. Düzenlenen protokolün imza törenine Şanlıurfa GAP  Havaalanı Müdürü M.Münir Uludağ , Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver, Orman İşletme Müdürü Fadıl Topdağ katıldı.

Yapılacak ağaçlandırma çalışmaları hakkında bir açıklama yapan Şanlıurfa  Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver açıklamasında  "Orman ve Su İşleri Bakanlığımız Orman varlıklarının artırılması ve korunması noktasında önemli projelere imza atıyor.

Şanlıurfa GAP  Havalimanı Müdürlüğü işbirliği protokolü imzalamış ve hayata geçirmiş durumdayız. Şanlıurfa GAP Havalimanı Müdürlüğü ile de geçen dönemlerde olduğu gibi çevreye duyarlı ve orman kaynaklarımızın artırılması noktasında daha yaşanılabilir alanlar oluşturmak üzere bu protokolü imzalamış bulunuyoruz.

 

Protokol kapsamında ağaçlandırma yapılacak olan alanların sınırlarının aplikasyonunun yapılması, sahanın yangın ve diğer zararlılara karşı korunması, toprak analizlerinin yapılması, ağaçlandırma ile toprak muhafaza uygulama projesinin hazırlanması, dikilen fidanların sulanması, ot alma-çapa tamamlama işlemleri yer almakta olup , Bu protokol kapsamında Şanlıurfa GAP  Havalimanı Müdürlüğü ait yaklaşık 870 Dekarlık alanda yaklaşık 40 bin fidanı toprakla buluşturacağız. 

Gelecekte bu alanların orman haline geldiğinde Yapılan protokolümüz Şanlıurfa GAP  Havalimanı Müdürlüğü için hayırlı olmasını diliyor emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum " dedi.



18 Ekim 2016 Sal� 18:18

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfa-gap-havalimanin-40-bin-fidan-dikilecek-4369.html