Ceylanpınar Belediyesinden Kızılay'a Kan Bağışı

Türk Kızılay'ı Şanlıurfa Kan Merkezi tarafından Ceylanpınar'da düzenlenen kan bağışı kampanyasına Ceylanpınar Belediyesi de destek verdi.

Ceylanpınar Belediyesinden Kızılay'a Kan Bağışı

Gençlik parkı önünde düzenlene Kan Bağışı Kampanyası'na Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran belediye meclis üyeleri ile beraber geldi. Kan veren bağışçılara geçmiş olsun dileklerini sunan Daşkıran ve belediye meclis üyeleri daha sonra form doldurarak kan bağışında bulundu. Daşkıran daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada Kızılay'ın Kan Bağışı Kampanyalarına devamlı olarak destek verdiklerini belirtti. Kan bağışının hayat kurtardığını ifade eden Daşkıran, "Şanlıurfa Kızılay ekibimiz 5 gün boyunca ilçemizde kan bağışı kampanyası yürütecekler. Biz de belediye olarak elimizden her türlü imkanla kendilerine destek olmaya çalışıyoruz. Bu kutsal bir hizmet. Personelimizi de kan verme noktasında kendilerini kan bağış merkezine yönlendireceğiz. İnşallah istenilen düzeyde kan bağışı yapılır" dedi.

 

Şanlıurfa Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Buket Arvas Singan da, Ceylanpınarlıların göstermiş olduğu ilgiden dolayı memnun olduklarını belirtti. Yılda iki kez Ceylanpınar'a geldiklerini ifade eden Singan, şunları söyledi: "Kan bağışı, hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Unutmamak gerekir ki bugün başkasına lazım olan kan yarım bize lazım olabilir. Bu bilinç ve düşünceyle herkesi kan vermeye davet ediyoruz. Cuma gününe kadar Ceylanpınar'dayız. Ön Çalışmalar yaparak ilçemizi yılda iki kez ziyaret ediyoruz. Nasip olursa 2017'den itibaren yılda 3 veya 4 kez gelmeyi planlıyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 

Ceylanpınar Belediyesi ilçe genelinde Kan Kampanyası'nın anonsunu yaparken ayrıca bağışçılara hediye edilmek üzere Ceylanpınar Belediyesi ve Kızılay logolu kalemler bastırdı. Ceylanpınarlıların da il gün olmasına rağmen kan bağışı kampanyasına ilgi gösterdikleri görüldü.



18 Ekim 2016 Sal� 09:02

http://www.urfa63haber.com/haber/ceylanpinar-belediyesinden-kizilaya-kan-bagisi--4361.html