Büyükşehir'den Aşure İkramı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen 'Aşure Birlik Ve Beraberliktir' programı kapsamında Balıklıgöl Platosunda 15 bin kişiye aşure ikram edildi.

Büyükşehir'den Aşure İkramı

Balıklıgöl platosunda cuma namazı sonrası Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan vatandaşlara aşure ikramında bulundu. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 ayrı noktada vatandaşlara aşure ikramının yapıldığı alanda ikramda bulunan Başkan Nihat Çiftçi, vatandaşlarla sohbet etti. 

Büyükşehir Belediyesi olarak birlik ve beraberliğin en güzel sembollerinden biri  olan Muharrem ayını güzel bir şekilde idrak ettiklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, tüm İslam aleminin mübarek Muharrem Ayını kutladı.

 

Birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe emin adımlarla yürümeyi temin eden Başkan Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi olarak bugün de Şanlıurfalı kardeşlerimize paylaşım noktasında Sayın Valimiz, AK Parti İl Başkanımız, farklı illerden gelen Belediye Başkanlarımız ve Milletvekillerimiz ile birlikte 15 bin kişiye aşure ikram ettik. Aşure'nin yapımında bir çok gıda ve baharat var buda kardeşliğin ve birlikteliğin ne kadar güzel olduğunu gösteriyor. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz her zaman daim olur. Hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe doğru yürümek istiyoruz. Bir çok kurumda ve Üniversitemizde, yurtlarımızda ve diğer ilçelerimizde programlarımız bir sonraki günler için devam edecek. Tüm Şanlıurfalı hemşerilerimize afiyet olsun" şeklinde konuştu.

 

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise, "Büyükşehir Belediyemizin organizasyonunda Halil-u Rahman'da vatandaşlarımıza aşure ikram ediyoruz. Mübarek bir aydayız, Muharrem ayı dolayısıyla Kerbela'da kaybettiğimiz şehitlerimizi ve değerlerimizi rahmetle anıyoruz. Onlar bizlerin bugüne gelmesinde çok emeği vardır. Bu vatan ve bu coğrafya da bu misyonu temsil eden kişiler olarak her zaman haksızlığın karşısındayız" dedi. 

AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, "Güzel bir organizasyon, bugünün çok anlamlı bir önemi var. Kerbela şehitlerini anma günü, Kerbela deyince aklımıza zulme uğrayan Müslümanlar geliyor. Nasıl aşurede çok çeşitli baharatlar güzel bir kombinasyonu var ise Şanlıurfa'mız da aynı şekilde çok farklılıkların buluştuğu güzel bir şehirdir" diye konuştu.

 

 

 



14 Ekim 2016 Cuma 15:38

http://www.urfa63haber.com/haber/buyuksehirden-asure-ikrami-4320.html