Köprülü Kavşakların İsimleri Belirlendi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Diyarbakır yolu üzerinde yapımı kısa sürede tamamlanacak olan köprülü kavşaklara '15 Temmuz Şehitler Köprülü Kavşağı' ve '15 Temmuz Demokrasi Köprülü Kavşağı' isimlerini vereceklerini söyledi.

Köprülü Kavşakların İsimleri Belirlendi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Hayati Yazıcı'nın da katıldığı Eyyübiye'deki 15 Temmuz Milli İrade Anıtı'nın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 15 Temmuz kahramanlığını yaşatma adına Diyarbakır yolu üzerinde yapımı kısa sürede tamamlanacak olan köprülü kavşaklara '15 Temmuz Şehitler Köprülü Kavşağı' ve '15 Temmuz Demokrasi Köprülü Kavşağı' isimlerini vereceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanı ve çoğu üyenin de fikir birliliği ile bu isimlere karar verdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "15 Temmuz, demokrasi açısından, milletin iradesinin tecellisi açısından çok önemli bir gün. Bizler de yerel yöneticiler olarak şehitlerimizde Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak yaptığımız iki köprülü kavşağın ismini '15 Temmuz Şehitler Köprülü Kavşağı ve 15 Temmuz Demokrasi Köprülü Kavşağı' olarak belirledik. Meclis Grup Başkanı ve arkadaşlarımızın da fikir birliliği ile buna karar verdik. İnşallah pazartesi günü meclisimiz resmi olarak toplanıyor ve o kararla birlikte bizler 15 Temmuz'u bu milletin hiç bir zaman unutmaması adına köprülü kavşaklara bu isimleri veriyoruz. Öte yandan Eyyübiye Belediyemizi kutluyorum. Rabbim bir daha bizlere böylesine bir karanlık gece vermesin. Ama milletimizin göstermiş olduğu mücadele de dünyaya bir kahramanlık destanı olarak yazılmıştır" dedi.

Başkan Çiftçi'nin ardından kısa bir konuşma yapan Vali Güngör Azim Tuna ise "Yeniden ortak değerlerimizin kıymetini hatırlama noktasında elimizdeki güzelliklerin kıymetini bilmemiz noktasında Allah bizlere bir kez daha fırsat verdi" diye konuştu.

 

YAZICI, "TOPRAĞI VATAN YAPAN ŞEHİTLERDİR"

Programda son olarak bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise, "Toprağı vatan yapan şehitlerdir. Şehitlerin kanı ile toprak vatan niteliğine kavuşur ve bizim tarihimizde gerçekten milletin iradesine, milletin egemenliğine, bir başka ifade ile milletin hukukuna kastetmeye yönelmiş teşebbüslere karşı aziz milletimiz her zaman göğsünü siper etmiştir. Ama 15 Temmuz Darbe Teşebbüsüne karşı aziz milletimizi darbecilerin meydanlara çıkışından itibaren sağına soluna bakmadan, kim var demeden, darbecileri akamete uğratmak için sosyal yaşam ayrımı ve etnik ayrımı yapmadan meydanlara inerek kendini siper etmiştir" şeklinde konuştu.



8 Ekim 2016 Cumartesi 10:37

http://www.urfa63haber.com/haber/koprulu-kavsaklarin-isimleri-belirlendi-4222.html