Harran Tıp Yeni Eğitim Yılına Törenle Girdi

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılına yapılan törenle başladı.

Harran Tıp Yeni Eğitim Yılına Törenle Girdi

Osmanbey Yerleşkesi Tıp Fakültesi Morfoloji binası konferans salonunda yapılan törene Rektör Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Duran, Haliliye Belediye Başkan yardımcısı Aysel Göncü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Ferit Dağdeviren, rektör yardımcıları, öğretim elemanları ve öğrencilerin hazır bulunduğu tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törende açılış konuşması yapan Rektör Prof.Dr. Ramazan Taşaltın; “ Yeni eğitim-öğretim yılımız hayırlara vesile olsun. Bu sene öğrenci kontenjanımızda biraz artış oldu. YÖK’ün özel öğrenci statüsü çerçevesinde 30 öğrenci vakıf üniversitelerinden geldi. Mekan konusunda biraz sıkışıklığımız olacak. Üniversite olarak her zaman daha iyi olma gayreti içerinde olduğumuzdan bu sıkıntıları da el birliği ile aşmaya çalışacağız. Tıp eğitimi zor bir süreç. Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirme çabası içerisinde olan tüm hocalarımızı yürekten kutluyorum. Üniversitemizi kazanan doktor adaylarımıza da hayatta başarılar diliyorum” dedi.

Tıp Fakültesi dekan yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Feridun Akkafa; “Modern cihazlarla donatılmış olan 600 yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanemiz kalitesiyle alanında kendini Şanlıurfa’da kabul ettirmiştir.

Kendini sürekli yenileyen kaliteli öğretim elemanlarıyla öğrenci ve asistan eğitimini sürdürürken tüm bölge halkına da sağlık hizmeti sunmaktadır. Bölgemizde ilk defa yapılan ameliyatlar ve gelişimler takdire şayandır. Bu bağlamda fedakarca hizmet vermeye çalışan tüm öğretim üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Tören, unvan değişikliği olan öğretim üyelerine Rektör Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, Rektör yardımcıları Prof.Dr. Şerafettin Çelik ve Prof.Dr. Ali Sarıışık tarafından cübbe giydirme merasimi ile sona erdi.



29 Eyl�l 2016 Per�embe 18:09

http://www.urfa63haber.com/haber/harran-tip-yeni-egitim-yilina-torenle-girdi-4124.html