Bürokrat Patron Değildir

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesini ziyarette konuşan SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, her bürokratın milletine ve memleketine hizmetten başka gayesinin olmaması gerektiğini söyledi.

Bürokrat Patron Değildir

SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesini ziyaret etti. SGK Şanlıurfa İl Müdürü İsmail Ünlü ile birlikte gerçekleşen ziyarette konuşan Dr. Bağlı kurum olarak başarı odaklı çalışmaya gayret ettiklerini ve başarmaktan başka şanslarının olmadığını söyledi. Bürokratların çalışmaları üzerine de yorum yapan Başkan Bağlı, “Bizi bulunduğumuz yerlere gönderen irade bize sadece hizmet edin dedi. Vatandaşlarımızın sayesinde geldiğimiz noktalarda vatandaşa efendilik yapma diye bir lüksümüz yok. Bizler vatandaşın efendisi değil hizmetkârıyız. Bürokrat patron değildir. Eğer patron gibi davranıyorsa zaten ideal bir bürokrat değildir. Hiçbir bürokratın milletine ve memleketine hizmetten başka gayesi olmamalıdır” şeklinde konuştu.

Ziyarette açıklamalarda bulunan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M. Sadık Sade, Ankara’daki yöneticilerimizin düşüncelerinin ve uygulamalarının taşraya yansıtılmasında bürokratların anlayışının önemli olduğuna dikkat çekti. Başkan Sade, “Hükümetimizin ve yerel yönetimlerimizin milletimiz ve memleketimiz lehine düşündüğü bazı önemli hizmetlerin aynı anlayışa sahip olmayan bürokratlar sebebiyle icra edilemediğini maalesef tespit etmekteyiz. Bazı projelerde bürokrasi engeline takılmaktayız. Bu memleketin Cumhurbaşkanı bile bu millete efendilik yapmadığını, milletin hizmetinde olduğunu söylüyorsa, hiç kimsenin başka tavırlar takınmaya hakkı yoktur. SGK Başkanımızın bu husustaki görüşlerini ve tavırlarını takdirle karşılıyoruz. Ayrıca bir hemşerimizin böylesine önemli bir yerde başarıyla görev yapmasından da gurur duyuyoruz” ded



25 Eyl�l 2016 Pazar 09:08

http://www.urfa63haber.com/haber/burokrat-patron-degildir-4087.html