Ceylanpınar'da Çamurlu Sokak Kalmayacak

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, ilçe merkezinde devam eden Prestij Cadde uygulamasına yerinde inceleyerek, "Bizim hedefimiz 2 yıla kadar Ceylanpınar'da çamurlu bir sokağımızın kalmaması kaydıyla hizmetlerimizi devam ettirmek." dedi.

Ceylanpınar'da Çamurlu Sokak Kalmayacak

Ceylanpınar'da yapımına Kurban Bayramı öncesi başlanan prestij cadde uygulaması kapsamında çarşı merkezinde tamamlanan altı yapı çalışmalarının ardından asfaltlama işlemi yeniden başladı. Yolların genişletildiği, sinyalizasyon sisteminin döşendiği, su gideri ve benzeri alt yapı işlemleri tamamlanan yolda sıcak asfalt dökümü yapılıyor. Çalışmaları yerinde takip ederek incelemelerde bulunan başkan Atilla, devam eden asfaltlama işlemi hakkında yetkililerden bilgi aldı. Konu hakkında açıklama yapan Başkan Atilla, Prestij cadde uygulamasının hızlı bir şekilde ilerlediğini belirtti. Yol genişletme çalışmalarının vakit aldığını vurgulayan Başkan Atilla, "Yollarımız sıkıntılıydı. Daha önce kilitli parke taşı döşenmişti ancak deforme olmuştu. Bu konuda vatandaşlarımızdan epeyi bir şikayet geliyordu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile beraber güzel hizmetlere imza atıyoruz. Merkezimiz olan TİGEM Ceylan Kapıdan Akçakale çevre yoluna kadar ve Urfa Kapıdan Viranşehir Caddesine kadar olan alanında komple paket taş söküm işi yapıldı. Asfaltlama çalışmaları da başladı ve çalışmalar devam ediyor. Bu arada işlerine göstermiş oldukları özenden dolayı asfaltlama çalışmasını sürdüren müteahhit kardeşlerimize de ben ayrıca teşekkür ediyorum. Bizlere hiç bir sıkıntı yaşatmadılar. İşlerini güzel bir şekilde yapıyorlar. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'ye de teşekkür ediyorum. İnşallah hizmetlerimiz devam edecek. Ceylanpınar'ın farklı noktalarına kilitli parke taşı yapılacak. Şu anda stoklama işlemleri devam ediyor. Bizim hedefimiz 2 yıla kadar Ceylanpınar'da çamurlu bir sokağımızın kalmaması kaydıyla hizmetlerimizi devam ettirmek." dedi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla ilçe girişi ve çarşı merkezinin daha güzel bir görünüme kavuşacağını ifade eden Başkan Atilla, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu arada belediyeyi devraldığımızda 154 Km kanalizasyonu yoktu. Geçen sene 24 Km yapıldı, bu sene 20 Km yapılacak. Eksik kanalizasyonumuzu da Büyükşehirle yapmış olduğumuz planlama doğrultusunda 2019'a kadar Ceylanpınar'da kanalizasyonsuz alan bırakmayacağız. Öyle bir ilçe devraldık ki ne su gideri vardı ne kanalizasyonu vardı ne de yolu vardı. Vatandaşlarımız bize, başkanım neden yolumuzu yapmıyorsun diye soruyorlar. Biz de diyoruz ki kanalizasyonu tamamlamadan yolu yapamıyoruz. Bundan dolayı bizim bazı hizmetlerimiz gecikiyor. İnşallah 2-3 yıla kadar Ceylanpınar'ın çehresini değiştireceğiz. Şu anki çalışmalar kapsamında yol genişletme çalışmalarını yaptık. Yol genişletme çalışması da bizim epeyi bir vaktimizi aldı. Çalışmalar tamamlandığında şehrin girişi ve çarşı merkezimiz daha güzel bir görünüme kavuşacak. Asfalt çalışmaları tamamlandıktan sonra da DEDAŞ'la görüşmeler yaptık. Elektrik kablolarını da yerin altına alacağız. Sonra da kaldırımlarımızı yapacağız. Bu arada çalışmalar dolayısıyla esnaflarımıza sıkıntı vermiş olabiliriz. Bundan dolayı da kusurumuza bakmasınlar."



22 Eyl�l 2016 Per�embe 13:09

http://www.urfa63haber.com/haber/ceylanpinarda-camurlu-sokak-kalmayacak-4051.html