Valisi Tuna’dan Bayram Mesajı

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna Kurban bayramı dolaysıyla bayram mesajı yayınladı.

Valisi Tuna’dan Bayram Mesajı

Tuna Mesajında şu temenni ne dileklerde bulundu. “Geçmişten günümüze, içerisinde pek çok güzellikleri ve nice hikmetleri barındıran dini bayramlarımızdan biri ve her birimizin hayatında müstesna bir yeri olan Kurban Bayramı’nı idrak etmenin mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız.

Sevinç ve mutluluğumuzun doruğa ulaştığı, aile büyüklerimizin, şehit ve gazilerimizin, engellilerimizin bir kez daha hatırlandığı, küçüklerin sevindirildiği, hastaların, kimsesiz ve yoksulların gözetildiği, dargın ve kırgınların barışarak kucaklaştığı, bu müstesna günler hepimiz için büyük önem arz etmektedir.

2023 hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerlediğimiz ve sadakatin, vatanperverliğin sınırlarının çizildiği, akla karanın net bir şekilde ayrıldığı; ufku açık, özgüveni yüksek, istikbali parlak bir Türkiye’nin ihya edildiği, geleceğe yönelik ümit kapılarının hiç kapanmamak üzere açıldığı, Millî birlik ve beraberlik ruhunun tazelendiği, dik bir duruşla millî iradeye sahip çıkıldığı, toplum olarak yeniden dirildiğimiz, hemen her sektörde arınarak güvenli bir geleceğin kapısını hep birlikte açtığımız bir tarihî döneme rastlayan Kurban Bayramı’mızın; millet olarak dayanışma gayretimize, safların sıklaşmasına, gönüllerin bütünleşmesine manevi bir derinlik katacağına yürekten inanıyorum.

Ecdadımız; yüzyıllar boyunca coşkuyla kutlanan bayramlarla toplumda paylaşma, yardımlaşma ve dayanışmanın güzel örneklerini tesis etmiş ve kutsal bir emanet misali, kuşaktan kuşağa bizlere kadar ulaştırmışlardır. Bizlere düşen görev; zenginiyle–fakiriyle, yaşlısıyla–genciyle, kadınıyla-erkeğiyle bayramları gerçek manada değerlendirebilmek; milletçe birlik ve beraberliğimizin vazgeçilmezliğini, sevinçte, kederde bir ve beraber olabilmenin yüce erdemine ulaşıldığı günler haline getirebilmektir.

Bayram sabahlarında coşkuyla bir araya geldiğimizde, bayramın aynı zamanda birleşme ve bütünleşme demek olduğunu, birbirimizin yanı başında olmanın bizleri millet olarak daha da güçlendireceğini bir kez daha idrak ederiz.

Kurban ibadeti, kişinin manen Allah’a yakınlaşmasına vesile olurken, mali yönüyle de sosyal dayanışmayı güçlendirir, insanları birbirine yakınlaştırır. Bayramlar aynı zamanda kimsesizlerin, hastaların, muhtaç ve ihtiyaç sahiplerinin gözetilerek düşünüldüğü, onların dertlerine çareler arandığı günlerdir.   

Bayram nedeni ile artacak olan trafik yoğunluğu ile ilgili Şanlıurfa genelinde trafik kontrolleri hassasiyetle yürütülecektir. Trafiğe çıkacak sürücülerimizin de trafik kurallarına riayet edeceklerine, gerekli duyarlılığı azami ölçüde göstereceklerine inanıyor, hiç kimsenin bayram sevincinin acı ve hüzne dönüşmemesini diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Şanlıurfalı hemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramlarını tebrik ediyor; bu bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekişmesine, bütün insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını diliyor, selam ve saygılar sunuyorum “dedi.



11 Eyl�l 2016 Pazar 20:01

http://www.urfa63haber.com/haber/valisi-tunadan-bayram-mesaji-3935.html