Raylı Sistemin Altyapısı Koordine Ediliyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda DEDAŞ, Aksa Doğalgaz, Türk Telekom, Mobese ve diğer kamu kurum ve kuruluş temsilcileri bir araya gelerek Raylı Sistem Projesi'nde altyapının nasıl ele alınacağı konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Raylı Sistemin Altyapısı Koordine Ediliyor

Şanlıurfa’da 'Hafif Raylı Sistem Projesi'nin 1. Etabı olan Abide-Haleplibahçe arasındaki 7 kilometrelik güzergâhın projelendirilmesi için kuruluşlar bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi. 

Fen İşleri Daire Başkanlığı AYKOME Şubesi ev sahipliğinde Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Acar, Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Emin Yeşiltaş ve Mahmut Kırıkçı’nın yanı sıra ilgili daire başkanları, AYKOME, DEDAŞ, Doğalgaz Aksa, Türk Telekom, Mobese ve diğer kamu kurum ve kuruluş yetkilileri katıldı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin öncülüğünde 6 aydan bu yana süren fizibilite çalışmaları tamamlanan “Raylı Sistem” için belirlenen güzergâhların altyapı durumunun incelendiği toplantıda, mevcut altyapı sisteminin raylı sistemle etkileşimi tartışıldı.

 

Mevcut altyapı durumunu gösterir tesislerin sayısal ortamda proje birimine sunulmasının ardından hazırlanacak projede bu verilere yer verilmesinin kararlaştırıldığı toplantı sonunda, “Hafif Raylı Sistem Projesi”nin pahalı ve hassas bir çalışma gerektirdiği üzerinde duruldu.

 

PROJE TOPLAMDA 4 ETAPTAN OLUŞACAK

 

“Hafif Raylı Sistem Projesi”nin tüm şehir genelinde hizmet verebilmesi için 4 etap şeklinde çalışma başlatılacak. İlk etap ise yoğunluğun en çok yaşandığı Abide ile Haleplibahçe arasında olacak. 7 kilometreyi kapsayan güzergâh üzerinde toplamda 11 durak yer alacak ve bu sayede günlük ortalama 86 bin kişinin ulaşımı sağlanacak. 100 milyon liraya mal olacak ilk etap, 2,5 yıl içerisinde tamamlanarak 2019 yılı itibariyle hizmete sunulacak.

 

İlk etap projenin ayrıntılı gidiş - geliş güzergâhı ise; Abide (Emirgan) - Halk Eğitim Merkezi - Büyükşehir Belediyesi Önü - Kapaklı Pasajı - Yıldız Meydanı - Haşimiye - Hanlar Bölgesi - Balıklıgöl - Sakıp'ın Köşkü (Beyaz Saray) - Şanlıurfa Müzesi - Kızılkoyun şeklinde olacak.

“Hafif Raylı Sistem Projesi”nin 2. etabı Hafif Raylı Sistem (LRT) hattı ise Karaköprü Yeni Fuar Alanı ile Eyyübiye Kuyubaşı arasında yapılacak. Aynı hat içerisindeki üçüncü etapta da güzergah eski havaalanına kadar uzatılıp yaklaşık 15 kilometre uzunluğunda 14 istasyonu kapsayacak şekilde vatandaşların ulaşımı sağlanacak. Dördüncü etapta bu kez Abide ile Harran Üniversitesi Osmanbey Kampusu arasında yine Hafif Raylı Sistem (LRT) hattı olacak şekilde çalışmalar başlatılacak.



9 Eyl�l 2016 Cuma 10:52

http://www.urfa63haber.com/haber/rayli-sistemin-altyapisi-koordine-ediliyor-3894.html