Tır ile Yolca Minibüs Çarpıştı: 1 Ölü, 20 Yaralı

Yolcu minibüsü ile çarpışan TIR'ın sürücüsü Hüseyin Alpak öldü, 14 kişi de yaralandı.

Tır ile Yolca Minibüs Çarpıştı: 1 Ölü, 20 Yaralı

yolcu minibüsü ile çarpışan TIR'ın sürücüsü Hüseyin Alpak öldü, 14 kişi de yaralandı. Kaza sonrası TIR'ın altında sıkışan Alpak'ı çıkarmaya çalışan itfaiyecilere, çevrede toplananlar  "Neden vinciniz yok?" diyerek taş ve sopalarla saldırdı. Olayda 6 itfaiye eri yaralanırken, araçları da hasar gördü. 

Kaza, bu sabah  Şanlıurfa- Gaziantep  karayolunun  20'nci kilometresindeki  Payamlı Mevkii'nde meydana geldi. Suruç'tan şehir merkezine yolcu taşıyan Fevzi Ateş, yönetimindeki  63 RB 718 plakalı  minibüs ile karşı yönde Hüseyin Alpak yönetimindeki mısır yüklü 63 B 0052 plakalı TIR ile kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın ardından metrelerce sürüklenen minibüsteki bazı yolculara yola savruldu, TIR ise şarampole devrilerek ters döndü.

Kazada TIR sürücüsü Alpak ile minibüsteki 14 yolcu yaralandı. TIR'ın dorsesindeki tonlarca mısırın yola saçıldığı kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma görevlisi sevk edildi. Minibüsteki 14 yaralı yolcu, olay yerine gelen ambulanslarla kentteki hastanelere taşınarak tedaviye alındı.

SÜRÜCÜYÜ KURTAMAYA ÇALIŞAN İTFAİYE EKİBİNE SALDIRDILAR

Kazada TIR'ın altında sıkışan sürücü Alpak'ın kurtarılması için itfaiye ekipleri çalışma başlattı. Ancak çevrede bulunanlar, "Neden vinciniz yok?" diyerek taş ve sopalarla  itfaiye  görevlilerine  saldırdı. Olayda atılan taş ve sopalardan 6 itfaiye eri yaralanırken, öfkeli grup kaçan ekiplerin araç ve malzemelerine zarar verdi.

İtfaiye ekiplerinin kaza yerinden ayrılmasının ardından, Suruç İlçesi'nden gelen bir vinç, devrilen TIR'ı kaldırması sonucu altında sıkışan sürücü Alpak çıkarılarak ambulansla  Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan Alpak yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Olay yerinde inceleme yapan jandarma itfaiye görevlilerine saldıran kişilerin kimliklerinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı. Kaza ve gerginlikle ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

haberler.com



4 Eyl�l 2016 Pazar 21:21

http://www.urfa63haber.com/haber/tir-ile-yolca-minibus-carpisti-1-olu-20-yarali-3831.html