Şanlıurfa İtfaiyesi Araç Parkını Genişletiyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İtfaiye Daire Başkanlığını ziyaret ederek 7 gün 24 saat esası ile kentte oluşabilecek bir vakaya anında müdahale etmek için hazır bekleyen itfaiye erleri ile buluştu.

Şanlıurfa İtfaiyesi Araç Parkını Genişletiyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Nihat Çiftçi, il genelindeki yaptığı temaslar çerçevesinde İtfaiye Daire Başkanlığı'na giderek itfaiye erleri ile bir araya geldi. İlk olarak ŞUTİM Bölgesinde bulunan İtfaiye Daire Başkanlığını gezen Başkan Çiftçi, ekipmanları ve araçları kontrol etti. Ekipmanlar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Çiftçi, ardından itfaiye amirleri ile koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Burada yaptığı değerlendirmesinde itfaiyeciliğin kutsal bir meslek olduğunu belirten Başkan Nihat Çiftçi, “Milletimizin can ve mal güvenliği bakımından müdahaleler gerçekleştiren, kimi zaman saniyelerle yarışan personelimizin araç gereç imkanlarla ilgili İtfaiye Daire Başkanlığımızla gerekli toplantılar yaparak 2017-2018 yılları için gerekli planlamaları yaptık" dedi.

 

İTFAİYEYE 5 ARAÇ DAHA KAZANDIRILACAK

Şehircilik ve nüfus bakımından her geçen gün daha da gelişen Şanlıurfa'da itfaiyenin daha da güçlenmesi için yeni araç ve ekipmanlar alınması için çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "İtfaiye Daire Başkanlığımızı önemsiyoruz. İstiyoruz ki İtfaiye Daire Başkanlığımız çevik ve donanımlı ekibiyle olaylara anında müdahale edebilsin. Vatandaşlarımızın hayatını ve malını kurtarmak için nöbet tutuluyor. Hamd olsun gerçekleştirilen müdahaleler güzel bir şekilde sürerken yaralanmalar en asgariye indirilmiş durumda. Ekipmanlarımızı güçlendirmek için İtfaiye Daire Başkanlığımıza daha donanımlı, daha nitelikli ve son teknolojinin içinde barındıracağı 5 yeni araç daha kazandıracağız. Şanlıurfa’mız büyük bir coğrafya üzerine kurulu olduğu ve yazları sıcak geçtiği için Şanlıurfa’nın risk haritasını çıkartmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız bu konu üzerine duruyor. Ne kadar riski azaltabilirsek, olası bir durumda itfaiye erlerimiz buna en kısa sürede ve en kaliteli şekilde müdahale edebilir. Daha güçlü, eğitimli ve donanımlı bir yapıyla Şanlıurfalılar için nöbette olacağız. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz, Rabbim inşallah hiç bir şekilde kaza ve yangın vermesin inşallah. Ama olacakmış gibide bizim 10 saniye önce hazırlıklı durmamız gerekiyor. Bugün de incelemelerimizde hazır olduklarını gördük. Buda bizleri sevindirdi, arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Değerlendirmesinin ardından itfaiye erleri ile hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Nihat Çiftçi, canları pahasına olası her duruma karşı hazır olan itfaiye erlerine teşekkür etti.



30 A�ustos 2016 Sal� 20:54

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfa-itfaiyesi-arac-parkini-genisletiyor-3774.html