Terör Siyasetini Çözmek Zorundayız

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, artan terör olayları ile ilgili “Terör siyasetini, çözmek zorundayız. Başka yolumuz yok” dedi.

Terör Siyasetini Çözmek Zorundayız

ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, yaptığı açıklamada; “Son zamanlarda terör olaylarında yeniden bir artış trendi gözlemleniyor. Maalesef lanetlemek yetmiyor. Terör aracılığı ile yürekler dağlanmaya devam ediyor.

Bu meselenin bir kısım örgütlerin kendi kendine verdikleri kararlarla harekete geçip terörü bir araç olarak kullanıp kendi amaçlarını gerçekleştirmekten çok öte bir anlam taşıdığını artık sağır sultanlar bile duydu.

Bölge 1993 yılından bu tarafa gerçek bir cadı kazanı haline getirildi. Kandırılmaya ve özel bir kısım menfaatlere satın alınabilen gruplar ve örgütler bu konuda çok rahat bir şekilde terör için kullanıma hazır olabiliyorlar.

Ancak özgünlük ve müstakil hareket ortadan kalkalı çok oldu. Şimdi taşeron olarak çalışmak moda oldu. Egemen güçler bölgede bir dizayn yapmaya kastettiler ve bunun metodunu şiddet olarak benimsediler. Bu yüzden amaçlar gerçekleşinceye kadar bu şiddet devam edecek.

Boyun eğen liderler sayesinde birçok ülkede işler biraz daha kansız gidebiliyor. Ancak boyun eğmeyenler çıkınca iş geriliyor ve dram artırılıyor.

Yani kısaca bölgede bir terör siyaseti hakim. Taşeron örgütlere küfrederek bir sonuç almamız mümkün değil. Becerebiliyorsak bu terör siyasetini çözelim ve işi bitirelim. Aksi halde örgütlerin bombalarına karşı ürettiğimiz laflarla asla konuya çözüm getiremeyiz ve de yenilerini önleyemeyiz.

Teröre verdiğimiz canlara dilediğimiz rahmetler, yakınlarına yaptığımız taziyeler adeta sırf yenilerine hazırlık anlamında bir sıralama özelliği taşır oldu. Bu çok acı ve talihsiz bir durum.

Hiç şüphesiz tüm bu girdaplardan kurtulmanın yolu, gerçek anlamda kendimize ve ülkemize her yönüyle sahip olacak beceriyi göstermekten geçiyor. Bundan böyle hem birlik beraberlik hem de kendimize gelmek için tüm odaklanmamızı, bu noktalara yöneltmeli ve üzerimizde operasyon yapılamayacak hale gelmek için gereken gücü toparlamalıyız.

Zira kendi işimizi kendimizin görmesinden başka bir dayanağımız yoktur. Müttefiklerimiz, ortaklarımız, kendileriyle ortak değerleri paylaşmaya çalıştığımız nice ülkeler, asla herhangi bir destekte bulunmuyorlar ve kritik zamanlarda her zaman yalnız kalıyoruz.

 

 



19 A�ustos 2016 Cuma 14:48

http://www.urfa63haber.com/haber/teror-siyasetini-cozmek-zorundayiz-3614.html