Büyükşehir, Akçakale'deki Değişime Öncülük Ediyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerde olduğu gibi Akçakale'de de gerek altyapı gerekse üst yapı alanındaki değişimlerle ilçe gelişiminde önemli rol oynamaya devam ediyor.

Büyükşehir, Akçakale'deki Değişime Öncülük Ediyor

Birbiri ardına hayata geçirilen projelerle ilçe halkı, ekonomik ve sosyal alanda yeniliklerle buluşuyor. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Akçakale'deki yatırımlarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, ŞUSKİ ve Çevre Koruma-Kontrol Daire Başkanlığı ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı ekipler, altyapı, üstyapı ve park-bahçelerdeki çalışmalarına yoğun tempo ile devam ederken, ilçe halkı yeni yatırımlarla değişime ortak oluyor. 

ALTYAPIDA BÜYÜK REVİZYON

Tüm ilçelerde 'Altyapı Sorunlarına 100 Yıllık Çözümler" hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamasından Akçakale de nasibini aldı. Akçakale'de yıllardır yaşanan içme suyu sorununa çözümler üretmek için sistemli bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, ilçede 11 bin 700 metre yeni içme hattını revize etti.

Bununla birlikte 10 bin 827 metrekarelik kanalizasyon ve 3 bin 200 metrekarelik yağmursuyu hattını ilçeye kazandıran ŞUSKİ, Akçakalelilerin takdirini kazandı. Çalışmalarında uzun ömürlü ve kaliteli malzemeler kullanan ŞUSKİ, kırsal bölgelerde de 2016 planlaması çerçevesinde çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor.

 

127 BİN METREKARE PARKE TAŞI

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Akçakale'de asfalt seriminin tamamlandığı bölgeler başta olmak üzere ilçenin birçok mahallesinde başlatılan çalışmalar kapsamında toplamda 127 bin 137 metrekarelik kilitli parke taşı döşeme işi yapıldı.

20 bin 50 metrekarelik asfaltlama çalışmasının da tamamlandığı ilçede artık ulaşım daha rahat ve sorunsuz bir şekilde sağlanmaya başlandı.

İlçe merkezinin yanı sıra Kırsal İşler Daire Başkanlığınca kırsal bölgelerde yürütülen çalışmalar da yine 2016 planlaması çerçevesinde sürüyor.

 

YENİ SOSYAL ALANLAR AKÇAKALE'YE KAZANDIRILIYOR

Her ilçeye semt pazarı ve semt sahası yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi'nin Akçakale'de bu yöndeki hizmetler için inşaat çalışmaları tüm hızla sürüyor. İlçenin Atatürk Mahallesinde yaklaşık 700 metrekare alan üzerinde temeli atılan semt pazarı ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesinde 500 metrekare alan üzerinde temeli atılan spor kompleksinin çalışmaları hızla sürerken, çalışmaların bir an önce tamamlanarak komplekslerin halkın hizmetine sunulması hedefleniyor.

 



12 A�ustos 2016 Cuma 15:40

http://www.urfa63haber.com/haber/buyuksehir-akcakaledeki-degisime-onculuk-ediyor-3518.html