Dev Projenin Yüzde 45’i Tamam

Karaköprü Belediyesi’nin vizyonel projesi olan ve 9 bin m2 kapalı alan üzerine yaptırılan Kültür Sarayı projesinde çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Dev Projenin Yüzde 45’i Tamam

Yüzde 45’i tamamlanan Kültür Sarayının 10 ay gibi kısa bir sürede hizmete sunulması planlanıyor. 

Daha yaşanabilir bir ilçe oluşturmak ve örnek projelerle ilçe halkının hayatını kolaylaştırıcı hizmetler üretmek isteyen Karaköprü Belediyesi tarafından, halkın sosyal faaliyet ihtiyacını karşılamak için yapılan projelerden olan kültür sarayının inşaatı sürüyor. Akbayır mahallesinde 9 bin m2’lik alana inşa edilen kültür sarayında çalışmalar son sürat devam ediyor. İnşaatta son kata gelinirken, belirtilen sürede teslim edilmesi için çalışmalara ara verilmeden devam ediliyor. 

Kültür sarayı inşaatında incelemelerde bulunan ve yetkililerden inşaatın gidişatıyla ilgili bilgi alan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, inşaatın yaklaşık yüzde 45’inin bitmiş olduğunu ifade ederek 10 ay gibi kısa bir sürede inşaatı bitirip Karaköprü’nün hizmetine sunmak istediğini söyledi. 

“DAHA YAŞANILABİLİR BİR İLÇE İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Baydilli, “Kültür Sarayı projemiz Karaköprü’lülerin birçok ihtiyacını karşılayacak vizyon bir projedir. Bu inşaatımız bitince vatandaşlara vereceği hizmeti görünce gururlanacağımızı söyleyebilirim. İlçemizin daha yaşanabilir bir ilçe olması için durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Kültür sarayımızda konferans, düğün salonları, kütüphane, kurs merkezleri, atölyeler olacak. Gençlerimize ve ilçedeki vatandaşlarımıza burada sosyal faaliyetlerini yapabilecekleri bir alan inşa ediyoruz. Yapılan tüm hizmetler Karaköprü halkı için, onlar her şeyin en iyisini hak ediyor” diye konuştu. 

“ŞANLIURFA’NIN EN BÜYÜK KÜLTÜR MERKEZLERİNDEN OLACAK”

Temeli Aralık ayında atılan ve tamamlandığında Karaköprü için çok önemli sosyal faaliyetleri barındıracak olan kültür sarayının hizmete açılması sabırsızlıkla beklenirken, içerisinde düğün salonu, atölyeler, seminer salonu, fuaye alanı gibi birçok sosyal donatı olacak. Yüz ölçümü ve ve içeriği ile Şanlıurfa’nın en büyük kültür merkezlerinden olacak yapının inşaatının belirtilen sürede tamamlanması için hız verileceği öğrenildi. 



11 A�ustos 2016 Per�embe 10:01

http://www.urfa63haber.com/haber/dev-projenin-yuzde-45i-tamam--3497.html