Bu Duruş Gurur Duyulacak Bir Duruş

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, demokrasi nöbetlerinin günlerdir devam ettiği Rabia meydanında vatandaşlarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar birlikte olup, meydanları dolduran vatandaşları yalnız bırakmıyor.

Bu Duruş Gurur Duyulacak Bir Duruş

Darbe girişiminin bertaraf edilmesinden sonra meydanlarda devam eden Demokrasi nöbetlerine Şanlıurfalılar yoğun ilgi gösteriyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de ilk günden itibaren meydanları bir an bile olsa boş bırakmayan vatandaşları yalnız bırakmıyor. Darbe girişiminin ilk gününden itibaren meydanlarda olan Başkan Ekinci, vatandaşların da yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Rabia meydanında süren demokrasi nöbetlerinde vatandaşlara hitap eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, darbe girişiminin önemli ayrıntılarını vatandaşlara aktarıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Demokrasi Nöbeti’ programında vatandaşlara hitap eden Başkan Ekinci, milletin dik duruşu sayesinde bu meydanların şölen havasına büründüğünü söyledi. 

Bu duruşun her anlamda gurur duyulacak bir duruş olduğunu belirten Başkan Ekinci,”Bu mukaddes nöbette sizinle beraber olmak, içinizde olmak hakikaten kendi adımıza gelecek adına, ülkemiz adına gurur duyduğumuz anlardır. Bu gurur duyduğumuz destanı hep beraber yazmaya devam ediyoruz. Bakın günlerdir aranızdayız. Bir şeyler ifade etmeye çalışıyoruz. Ama sizin adınıza bunları ifade etmeye çalışıyoruz. Fakat bizler burada eğer konuşabiliyorsak sizin bu duruşunuz sayesindedir.

Bir şeyler söyleyebiliyorsak sizin verdiğiniz güç sayesindedir. Bir şeyleri izah etme fırsatı buluyorsak sizin sözcülüğünüzü yapmak adına bunları yapıyoruz. Çünkü ben biliyorum ki; bu mikrofonu hanginize uzatsak içinde olduğu o duygu yükünü çok daha farklı şekilde tezahür edebilecektir. Bakın çok değişik benzerlikler var. Bu darbenin finansörü Akın İpek’tir. Sosyal medyada da dolaşıyor bu. Belki yine görmüşsünüzdür. Tonlarca altın milyonlarca dolar para hazırlanmış Allah korusun liderimize bir şey olursa eğer işte bakın kaçacaktı bunlar da onundu şeklinde ifadede bulunacaklardı.

Darbenin başındaki de Akın Öztürk. Darbe için seçilen üst Akıncılar üstü. Ama şair yüzyıl önce zaten set koymuştu onlara. Ne demişti şair; Arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın, Siper et gövdeni dursun bu hayâsızca akın. Bu akınlar hayâsızca bir akın içerisine girdiler. Ama yüzyıl öncesinden bunlara set çekilmişti.  “ ifadelerini kullandı. 



28 Temmuz 2016 Per�embe 16:51

http://www.urfa63haber.com/haber/bu-durus-gurur-duyulacak-bir-durus-3279.html