Merkez Bankası Cesur Bir Tavır Ortaya Koydu

Anadolu Aslanları İş adamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Merkez Bankasının marjinal fonlama faizinde 25 baz puanlık indirime gitmesini cesur bir karar olarak değerlendirdi.

Merkez Bankası Cesur Bir Tavır Ortaya Koydu

Şahin, “Merkez Bankası, stratejik bir karar verdi. Faiz oranları konusunda cesur bir tavır ortaya koydu. Doğrusu anlamı derin bir değer ifade eden bir karar” dedi.

Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Ülkemiz maalesef elim bir darbe teşebbüsüne konu olmuştur. Böyle zamanlarda ekonominin tüm değerlerinin ciddi anlamda tahrip olması olağan kabul edilir. Ancak Türkiye, yönetimiyle, milletiyle tarihe mal olacak bir tavır gösterdi ve hem darbe hem de yan etkileri geri püskürtüldü. Tam bu kapsamda Merkez Bankası da adeta millete güvenerek büyük bir Karar verdi ve faizleri düşürdü. Bu karar diğer hareketlerle örtüşecektir” dedi.

Şahin, Döviz yükseldi, geri düştü. CDS primleri yükseldi düştü. Ülkedeki siyasi liderliğe olan güven ekonomide çalkantıya fırsat vermiyor. Faiz indirimi doğru karar olmuştur. Diğer parametrelerde bu kararı destekleyecektir.

Derecelendirme kuruluşlarının talihsiz beyanları milletin bu gücünü ve kendine güvenini sarsamayacaktır.



22 Temmuz 2016 Cuma 19:51

http://www.urfa63haber.com/haber/merkez-bankasi-cesur-bir-tavir-ortaya-koydu-3216.html