Siz Hangi Ülkenin Ekmeğini Yediniz

Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya; FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki öğretmenler arasında yapılan görevden el çektirmelerin ardından ilçede görev yapan milli eğitim idarecileriyle bir araya geldi.

Siz Hangi Ülkenin Ekmeğini Yediniz

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda öğretmenlere seslenen Kaymakam Çelikkaya; ilçe milli eğitim müdürlüğüne bağlı 140 civarında memur, öğretmen ve idareciye yasaların verdiği yetkiyle soruşturmanın selameti açısından bugün itibariyle devlet memurları kanununun ilgili maddesince görevden el çektirme işlemi uygulandığını söyledi. 

Yapılan idari işlemin haksız olduğu,  kurunun yanında yaşın da yandığı gibi insanların merhamet duygularına dokunmayı amaçlayan değerlendirmelerin yapıldığının farkında olduklarını sözlerine ekleyerek konuşmasına devam eden Kaymakam Çelikkaya: “Değerli arkadaşlar! Bu bahsettiğim şekilde değerlendirme yapanlara, söz konusu soruşturmanın selameti açısından görevden el çektirilenlere, lütfen onlara söyleyin. Deyin ki; haberiniz var mı, bu ülkede üç beş gün önce darbe teşebbüsü oldu. Haberiniz var mı bir toprak parçası üzerinde ortak yaşama iradesine sahip insanların kurduğu en üst siyasal organizasyon dediğimiz devlet varlığının gözü kulağı olan organına hançer saplandı. Bu organizasyonun kalbi olan meclise bomba atıldı. Bu organizasyonun pazusu olan ordunun belirli birimlerine kendi kardeşlerine ateş açıldı. Bu organizasyonun eli ayağı olan idari birimlere saldırıda bulunuldu. Ve bunlara deyin ki; haberiniz var mı, Anadolu’nun ortasında buna karşı koyan çiftçi bu jetler uçmasın diye tarlasını yaktı. Sözünü ettiğim kişilere bunları söyleyin” dedi. 

Görevden el çektirilenlere Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın da bir notu olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Kaymakam Çelikkaya Vali Tuna’nın: “Kedilerine hukukun dışında hiçbir muamele yapılmayacak. Adil müfettişler, bu ülkenin yiğit ve adil savcıları kendilerine adaletle muamele edecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Soruşturma başladığında ilgili makamlara elbette savunmalarını yapacaklar. Okumuş yazmış insanlar olarak cevaplarını vereceklerdir. Ama onlara Sayın Valimiz şunu hatırlatıyor; müfettişe, yargıca kolayca cevap verebilirler fakat onlar asıl şuna cevaplarını hazırlasınlar: Çocukları kendilerine ‘siz hangi ülkenin ekmeğini yediniz, hangi ülkenin suyunu içtiniz, hangi anneden meme emdiniz?’ diye sorduklarında ne cevap verecekler onlara hazırlık yapsınlar” dediğini aktardı. 

Salonda bulunan öğretmenlere hitabını sürdüren Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya; hiçbir şeyden korkmamalarını söyleyerek konuşmasına : “Her hangi bir tereddüdünüz olduğunda çocuklarınızı hatırlayın. Bizler memuruz. Hiç kimse öğretmenlik, idarecilik, kaymakamlık yapmak zorunda değil. Ama yapacaksak adam gibi yapalım” sözleriyle son verdi. 

Ayrıca, Haliliye ilçesindeki görevden el çektirmeler kapsamında bir doktorun da açığa alındığı öğrenildi. 



20 Temmuz 2016 �ar�amba 19:11

http://www.urfa63haber.com/haber/siz-hangi-ulkenin-ekmegini-yediniz-3192.html