Demirkol: Şehitlerimizin İsimleri Haliliye’de Yaşatılacak

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, kentte sabaha kadar süren ‘demokrasi nöbetinde’ vatandaşlarla birlikte sabahın ilk ışıklarına kadar bir arada oldu.

Demirkol: Şehitlerimizin İsimleri Haliliye’de Yaşatılacak

Kalabalığın sevgi gösterilerinde bulunduğu Başkan Demirkol, 15 Temmuz askeri kalkış girişiminde şehit düşenlerin isimlerinin Haliliye’de yaşatılacağını söyledi. 

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 15 Temmuz askeri kalkışma girişimi sonrasında başlatılan demokrasi nöbetine katıldı. AK Parti İl Başkanlığı önündeki nöbet alanına gelen Başkan Demirkol, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşıladı. Kalabalığını ‘Fevzi Başkan’ sloganlarıyla alana geçen Başkan Demirkol, burada bulunanlara konuşma yaptı. Programları nedeniyle Ankara ve İstanbul’da olduğunu hatırlatan Başkan Demirkol, yokluğunu hissettirmeyen herkese teşekkür etti. “Gazamız mübarek olsun, gazanız mübarek olsun” diyen Başkan Demirkol, “Allah bundan sonrasında milletimize, dün geceki gibi başka bir gece yaşatmasın diyoruz. Bizim olmadığımız zamanda vatanı ve demokrasiyi müdafaada, imanımızı, inancımız, azmimizi göstermek açısından şanlı bir direniş gösteren Şanlıurfa ve Şanlıurfa’nın aziz halkı, AK Parti’nin değerli mensupları hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 

“DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”

Askeri kalkışmayla birlikte İstanbul’da bir vahşetin yaşandığını anlatan Başkan Fevzi Demirkol, demokrasi şehitlerine Allah’tan rahmet diledi. Başkan Demirkol, konuşmasında şunları söyledi:

“İstanbul’da bir vahşet yaşandı, İstanbul’da şimdiye kadar hiç yaşanmamış, şimdiye kadar Türk siyasi hayatında ve ayrıca dünya literatüründe hiç yer almamış hadiseler oldu. İstanbul’da bir vahşet yaşandı. İstanbul’da meydanlarda, havaalanlarında, çeşitli mekanlarda tanklardan, toplardan, helikopterlerden halkımızın üzerine ateş açıldı ve demokrasi şehitleri oldu.” 

“İSİMLERİ HALİLİYE’DE YAŞATILACAK”

15 Temmuz askeri kalkışma girişimini görüşmek üzere Haliliye Belediye Meclisi’ni olağanüstü toplanmaya çağıran Başkan Fevzi Demirkol, şehitlere verdikleri önemini tescilleyeceklerini vurguladı. Şehitlerin isimlerinin Haliliye’de yaşatılacağının altını çizen Başkan Demirkol, “Şehitlerimize vermiş olduğumuz önemin, şehitlerimizin bizim için ne kadar değerli olduğunu ve şehit düşerken gayelerinin, inançlarının bizim tarafımızdan da tescili, taktiri açısından bundan sonrasında şehitlerimizin ismi Haliliye bölgemizde meydanlarımıza, parklarımıza, sokaklarımıza ve caddelerimize verilecek” şeklinde konuştu. 

ŞİİRLE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Fevzi Demirkol, bu olaylar sırasında büyük vazifeler gören gençlere Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiiriyle teşekkür etti. Başkan Demirkol, şunları kaydetti:

“Gençler, büyük bir vazife gördünüz, büyük bir vazife ifa ettiniz. Mehmet Akif’in dediği gibi; ‘Asım'ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek: Çiğnetmedi işte namusunu, çiğnetmeyecek.’ Namusumuzu çiğnetmediniz, namusumuzu payidar ettiniz. Hepinize teşekkür ediyorum.” 

“TEHLİKE CUMHURBAŞKANIMIZIN DİK VE YİĞİT DURUŞUYLA BERTARAF EDİLDİ”

Darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik ve yiğit duruşu sayesinde kalkışma girişimi başarılamadan çökertildiğini anlatan Başkan Fevzi Demirkol, şöyle konuştu:

“Bir darbe teşebbüsü oldu. Bu darbe teşebbüsünde bizim bir anlayışımız vardı, bizim bir liderimiz vardı. O liderimiz, daha önce yaşanmış darbelerde hep siyasiler, Cumhurbaşkanları, Başbakanlar şapkasını alıp giderken, o curcunanın yaşadığı, havaalanına indi; ‘Kefenimizi giymişiz’ dedi. Ondan sonra ne dedi; ‘Bize gayret yaraşır, merhamet Allah’ındır. Hükm-i âtî ne fakîrin ne şehinşâhındır’ dedi ve tevekkülle, inançla, azimle, yiğitçe duruşla havada uçakların dolaştığı bir zamanda havaalanına indi. Bu yiğitçe duruşu sayesinde, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik, yiğitçe, asil duruşu sayesinde bu darbe bertaraf edildi.” 

“MELUN ÖRGÜT AMACINA NAİL OLAMADI”

Melun örgüt diye işaret ettiği FETÖ/PDY’nin amaçlarına nail olamadığını kaydeden Başkan Fevzi Demirkol, “Geçmiş siyasilerden farklı olarak partimizin Genel Başkanı ve Başkanımız Binali Yıldırım, darbenin duyulduğu ilk saatlerden itibaren olaya hakim oldu. Açıklamalar yaptı ve kriz masasıyla devletin tüm birimlerini yönetti. Elhamdülillah, o melun örgüt amacına nail olamadı. Bu asil duruşlarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. 

MUHALEFET PARTİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Demirkol, konuşmasında muhalefet partilerinin liderlerine de teşekkür etmeyi unutmadı. Demirkol, “Bu arada muhalefet partilerinin liderlerine de, demokrasiye olan inançlarını bir kez daha gösterdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

“YARABBİ ORDUMUZU DÜZGÜN, SANCAĞIMIZI ÜSTÜN EYLE”

Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve TBMM’nin alacağı tedbirlerle bundan sonra hareket edileceğini ifade eden Başkan Fevzi Demirkol, “Şimdi de diyoruz ki, bu vatan bizim, millet bizim, asker bizim. Bundan sonra alınacak tedbirlerle, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, sonrasında Başbakanımız ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin alacağı tedbirlerle şunu söylüyoruz; Yarabbi ordumuzu muzaffer eyle, sancağımızı üstün eyle, ordumuzu düzgün eyle, sancağımızı üstün eyle diyoruz” dedi. 

“GENÇLERİMİZİN DAHA GÜVENLE GELECEĞE BAKMALARI SAĞLANACAK”

Türk demokrasi hayatında yeni gelişmeler olacağını ve gençlerin geleceğe daha güvenle bakacağını vurgulayan Başkan Fevzi Demirkol, konuşmasını şöyle tamamladı:

“İnşallah bundan sonrası Türk demokrasi hayatında yeni gelişmeler olacak. Bu gençlerin istikbale, geleceğe daha umutla, daha şevkle, daha güvenle bakmaları sağlanacak. Şunu söylüyoruz, şair öyle diyor; ‘Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü, Işık ışık, dalga dalga bayrağım! Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.’” 

SABAH MESAİSİ YAPAN İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Başkan Fevzi Demirkol, demokrasi nöbetinde günü aydınlık yaptıktan sonra sabah mesaisine başlayan Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleriyle bir araya geldi. İşçilerle görüşen Başkan Demirkol, daha sonra geceyi dışarda geçiren vatandaşlarla vakit geçirdi. 

Öte yandan Haliliye Belediyesi tarafından geceyi  dışarda sabahlayarak geçiren vatandaşlara sürekli su ve kumanya ikramında bulunuldu.



17 Temmuz 2016 Pazar 12:38

http://www.urfa63haber.com/haber/demirkol-sehitlerimizin-isimleri-haliliyede-yasatilacak-3135.html