Çöl Sıcakları Geri Dönüyor

Metroloji Uyardı Vatandaşlar gerekli tedbirleri kendi şartlarında çözüm üreterek aldı

Çöl Sıcakları Geri Dönüyor

Metroloji genel müdürlüğü tarafından yapılan  son değerlendirmelere göre, batı bölgelerde mevsim normallerinin 2 -5 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığı, bugünden itibaren önümüzdeki hafta başına kadar artarak, tüm yurtta mevsim normallerinin 5 -10 derece üzerinde seyredecek.

Beklenen en yüksek hava sıcaklıkları özellikle 16 ,17 Temmuz Cumartesi  ve Pazar günleri Şanlıurfa’da sıcakların 43, 44 dereceyi bulacağı yönünde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından resmi açıklama var.

İç Anadolu, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde mevsim normallerinin yer yer 10 derece ve üzerinde seyredecek, uzun yıllar ekstrem sıcaklık değerlerine yaklaşacak, bazı il ve ilçelerde ise uzun yılların ekstrem değerlerini geçebilecek. 

Metroloji Uyardı Vatandaş Tedbir Aldı. 

Yüksek hava sıcaklığının neden olabileceği olumsuzluklara karşı, başta yaşlılar ve çocuklar olmak üzere özellikle 10.00 -16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına direk olarak maruz kalınmaması hususunda vatandaşlara uyarı yapıldı.

Vatandaşlar gerekli tedbirleri kendi şartlarında çözüm üreterek tedbirler alındı. Şanlıurfa’da bazı vatandaşlar Buzdolabı Kabininde, Bazı Vatandaşlar Traktör römorklarına su doldurarak serinlemenin yolların arıyorlar.

 



13 Temmuz 2016 �ar�amba 16:22

http://www.urfa63haber.com/haber/col-sicaklari-geri-donuyor-3073.html