Abdullah Uyanık, Mezarı Başında Anıldı

Şanlıurfa’nın tanınmış ve unutulmayacak isimlerinden birisi olan mahalli sanatçı Merhum Abdullah Uyanık, bugün mezarı başında bir kez daha anıldı.

Abdullah Uyanık, Mezarı Başında Anıldı

8. Ölüm yıl dönümü olan Uyanık için mezarı başında Yasin’i Şerif okutuldu, anma törenine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve sevenleri katıldı.

8 yıl önce Harran Kapı Aile Mezarlığına defin edilen mahalli sanatçı Abdullah Uyanık, bugün bir kez daha anıldı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İş Adamı İsmail Dörtkardeş, Ağabeyi Ali Uyanık, oğulları Levent Uyanık ve Serdar Uyanık, Merhum Abdullah Uyanık’ın mezarı başında bir araya gelerek dua ettiler. Hafız Abdulkadir Baybostancı tarafından da Yasin’i Şerif okundu. Edilen duaların ardından Merhumun kabri üzerine Başkan Ekinci ve sevenleri tarafından kırmızı ve beyaz karanfiller bırakıldı.

Burada duygulu anlar yaşayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Urfa çok değerli bir insanı kaybetti diyerek şunları söyledi;

“Abdullah Uyanık Ağabeyimiz, bundan 8 yıl önce hakkın rahmetine kavuştu mekanı cennet olsun diyoruz. Bizde kendisini 8. Yılında anıyoruz, Şanlıurfa müziğini ve makamını en iyi şekilde icra eden kişi olarak bilinir. Dolayısıyla bu denli Urfa Müziğine katkısı olan, Urfa sanatına katkısı olan bir insanı da anmadan geçmek mümkün değil. Şunu da ifade etmek gerekiyor, bu tarz sanatçılarımızı hayatta iken kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bizde bir yerel yönetici olarak Şanlıurfa müziğimize, kültürümüze katkısı olan sanatçılarımızı, hayatta olan sanatçılara uzun ömürler diliyoruz ve onların hak ettikleri değeri almaları konusunda Eyyübiye Belediyesi olarak her türlü desteği vereceğimizi de ifade etmek istiyoruz. Ebediyete göç eden diğer sanatçılarımıza da Allahtan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum.”

Hakkın rahmetine kavuşan mahalli sanatçı Abdullah Uyanık’ın yıllarca komşuluğunu yapmış olan İş Adamı İsmail Dörtkardeş ise “Abdullah Uyanık Ağabeyim, benim 15 yıl komşuluk yaptığım gerçekten dostluğuna komşuluğuna doyamadığım nezih bir insandı. Urfa müziğine gerçekten katkısı olan bir beyefendi, ama zamansız aramızdan ayrılan ağabeyim, bugün 8. Yılını mezarı başında anıyoruz, Allahtan rahmet diliyorum.” Dedi.



13 Temmuz 2016 �ar�amba 13:39

http://www.urfa63haber.com/haber/abdullah-uyanik-mezari-basinda-anildi-3068.html