Şehit Olan 3 Polis İçin Tören Düzenlendi

Şanlıurfa’da dün gece otogarda silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 polis memuru için İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Şehit Olan 3 Polis İçin Tören Düzenlendi

Şanlıurfa'da dün gece otogarda silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 polis memuru için İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Şanlıurfa'da dün gece saat 01.00 sıralarında otogarda üst araması yapmak istedikleri sırada Bolu'ya gitmek üzere bilet aldığı öğrenilen emekli bir uzman çavuşun 17 yaşındaki oğlu Hüseyin Doğukan Erdoğan tarafından şehit edilen polis memurları için Şanlıurfa İlEmniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Emniyet Müdürlüğünün bahçesine getirilen şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarını gören yakınları gözyaşlarına boğuldu. Tabutlara sarılıp gözyaşı döken aileleri yine yakınları teselli etmeye çalıştı.

Burada şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Törenin ardından Şehit Polis Memuru Sinan Akdemir'in cenazesi memleketi Kilis'e, Mehmet Ünaldı'nın cenazesi iseOsmaniye'ye gönderildi. Aynı saldırıda şehit olan Şanlıurfalı polis memuru Hasan Hüseyin Çalışkan'ın cenazesi ise törenin ardından defnedilmek üzere Bediüzzaman Mezarlığına götürüldü.



Törene Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Cumhuriyet Savcısı Uğurhan Kuş, askeri erkan, şehitlerin yakınları, şehit polis memurlarının mesai arkadaşları, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Olay, dün gece saat 01.00 sıralarında yaşandı. Şanlıurfa Otogarında polisin üst araması yapmak istediği 17 yaşındaki Hüseyin Doğukan Erdoğan, emekli uzman çavuş olan babasının silahıyla polislere ateş açtı. Üç polisi yaraladıktan sonra kaçan zanlıyı yakalamak için çalışma başlatan polisler ile zanlı arasında ara sokaklarda da çatışma yaşandı. Ara sokaklarda yaşanan çatışmada da 3 polis yaralanırken polise saldıran zanlı ise ölü olarak ele geçirildi. Hastaneye kaldırılan polislerden üçü yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.



Saldırganın polis memurlarını kendi anne ve kız kardeşinin yanında vurduktan sonra olay yerinden yaya olarak kaçmaya çalıştığı öğrenildi.

haberler.com



11 Temmuz 2016 Pazartesi 14:06

http://www.urfa63haber.com/haber/sehit-olan-3-polis-icin-toren-duzenlendi-3042.html