Asistan Hekim Sorunu Aşıldı

Bir süredir Harran Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde asistan hekimlerin dile getirdiği sorunlar maalesef uzlaşı ortamının yakalanamaması nedeni ile asistan hekimlerin iş bırakmasıyla sonuçlanmıştır.

Asistan Hekim Sorunu Aşıldı

İş Bırakma ile ilgili bir açıklama Şanlıurfa Tabip Odası Yönetiminden geldi . Şanlıurfa Tabip Odası Yönetimi açıklamasında şu ifadelere yer verdi “  Uzun süredir yakından takipçisi olduğumuz bu konuyla ilgili olarak Şanlıurfa Tabip Odası'nı temsilen başkanımız Dr. Eyyüp  Şelli ve Uz. Dr. Abit Demir, Osmanbey kampüsüne intikal ederek hastane bahçesinde toplanan asistan hekimlerle görüştü.

 sorunlarının  ve taleplerinin dinlenip tam olarak anlaşılmasının ardından hastane yöneticilerinden acil  toplantı talep edildi. Hastane başhekimi Doç. Dr. Hasan Karsen, Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Dursun Çadırcı, Çocuk Hastalıkları A. D. öğretim üyeleri Doç. Dr. Mahmut Abuhandan ve Yrd. Doç.Dr. Mahmut Demir' in de katılımıyla söz konusu sıkıntılar hakkında görüşmeler yapıldı.

NÖBET ÜCRETİ, DÖNER SERMAYE ÖDEME PROBLEMLERİ AŞILACAK

Nöbet ücreti, döner sermaye ödemeleri gibi var olan problemleri aşmak adına verimli geçen toplantıda alınan  kararlar ve iyileştirmeler , tekrar asistan hekimlere iletildi. Mağduriyet söz konusu olan her haklı durumda adabına uygun olarak, etik ahlak gözetilerek hekimlerimizin yanında olacağımıza dair ilkemiz gereği,  Her iki taraftan da üzerlerine düşeni yerine getirecekleri sözü alınarak uzlaşı ortamı sağlanmasının ardından görüşmelerimiz sona erdi.

KAOS ORTAMI YARATILMASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ.

Hep arkasında durduğumuz gibi daha en baştan köprüleri atıp, inat ederek, kışkırtıcı söylemlerle olayları başka yerlere çekip, doğacak sorunlardan beslenenlere prim vermeyeceğiz. Hekimlerimiz üzerinden gerek idari yönden gerekse toplum nezdinde kaos ortamı yaratılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Hekimlerimizin haklı olduğu konularda sonuna kadar arkalarındayız. Bunun sözünü vermiştik,  bugün bu sözü tuttuğumuz gibi , gerekirse yarın ve daima da bu yolda ilkeli duruşumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. 

Olumlu yaklaşımlarıyla uzlaşı ortamına katkıları olan Sayın Sağlık Sen başkanı Faruk Günak'a, ödeme konularının çözülmesini sağlayan Başhekim Hasan Karsen'e ve Başhekim Yardımcısı Dursun Çadırcı'ya da ayrıca teşekkür ederiz. “ denildi



2 Temmuz 2016 Cumartesi 13:41

http://www.urfa63haber.com/haber/asistan-hekim-sorunu-asildi--2906.html