Türkiye’nin En Büyük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Şanlıurfa’da

Şanlıurfa il merkezindeki 4 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Şanlıurfa Ağız ve diş sağlığı hastanesi bünyesinde birleştirilerek Türkiye’nin en büyük Ağız ve diş sağlığı hastanesi olarak hizmet vermeye başladı.

Türkiye’nin En Büyük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Şanlıurfa’da

Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Esentepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Karaköprü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Eyyubiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tek çatı altında birleştirilerek Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ne dönüştürülmüştür. Yeni açılan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ne Diş Hekimi Yahya Kemal Kaplama Hastane Yöneticisi olarak görevlendirilmiştir.

İlimizde ağız ve diş sağlığı hizmeti sunumunda ilk resmi kurum unvanına sahip Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 2005 yılında hizmete açılarak 16 diş kliniği ve 11 diş hekimi ile hizmet vermeye başlamıştı. 2008 yılında ilimize kazandırılan Esentepe Ağız Diş Sağlığı Merkezinin hizmete açılmasıyla il merkezindeki diş kliniği sayısı 57’ye aktif diş hekimi sayısı 52’ye çıkarılmıştır. Karaköprü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin 2015 yılında hizmete başlamasıyla ilimizdeki ağız ve diş sağlığı merkezi sayısı 3’ e çıkarılmıştır. Aradan geçen bir yıllık sürenin ardından 2016 yılı Nisan ayında Eyyubiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin ilimize kazandırılması sonrasında İl merkezindeki bu merkezler Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olarak 162 diş kliniği, 100 diş hekimi 1 Çene Cerrahi uzmanı, 1 Periodontoloji uzmanı (Diş eti hastalıkları) ile Türkiye’nin en büyük Ağız ve diş sağlığı hastanesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Ayrıca bu hastanede Milli İşletim Sistemi olan Pardus TÜBİTAK-Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi(ULAKBİM) yönetiminde geliştirilen ve destek verilen PARDUS milli işletim sistemi  ücretsiz olarak Şanlıurfa Ağız ve diş sağlığı hastanesinde kullanılmaktadır. Pardus Kötü niyetli yazılımlar; virüs, trojan gibi zarar verici uygulamalara karşı güvenli bir yazılım sunan, aynı zamanda tamamen Türkçe olan bir işletim sistemidir. 64. Hükümet Programında da 2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında Pardus Projesi tekrar hükümet programına girmiştir.

Şanlıurfa Ağız ve diş sağlığı hastanesi ile beraber;

Çene cerrahının Ağız ve diş hastalıklarının cerrahi işlemlerinin il dışına çıkmadan hastanede ameliyathane ortamında yapılabilmesi, Engelli hastaların diş tedavi ve diş çekimleri genel anestezi altında Ameliyathanede yapılma imkânı Sağlanması, diş çekimi fobisi olanların Ameliyathane ortamından Genel Anestezi altında diş çekimi yapılabilmesi, hekim sayısında artma ve verilen randevu sürelerinde kısalması, Tedavi çeşitliğinin artması ve tedavi süresinin kısalması, Yapılan Ağır cerrahi işlemler sonrası hastanın serviste kontrol altında tutulabilmesi, Doktor ve personel sayısında artış olması, Özellikli Uzman branş diş hekimi sayısının artması (periodontoloji, çene cerrahi, ortodonti, pedodonti ) gibi avantajlar sağlanmış olacaktır.



27 Haziran 2016 Pazartesi 13:15

http://www.urfa63haber.com/haber/turkiyenin-en-buyuk-agiz-ve-dis-sagligi-hastanesi-sanliurfada-2838.html