Başkan Ekinci, Gençlerle İftar Yemeğinde

Gençliğe verdiği önemle kamuoyunun takdirini toplamaya devam eden, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Gençlerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Başkan Ekinci, Gençlerle İftar Yemeğinde

Özel bir mekânda gerçekleşen ve yoğun katılımın olduğu iftar yemeğinde gençlerle yakından ilgilenen Başkan Ekinci, belediye olarak gençliğe verdikleri önemi anlattı. Eyyübiye Belediyesi tarafından ilçenin dört bir noktasında gençlik merkezlerini bir bir hayata geçirdiklerini bazılarının da temelini attıklarını belirten Başkan Ekinci, Gençliğe yönelik projelerinin devam edeceğini söyledi.

Güzel yarınlar için gençliğin milli ve manevi değerler eğitimini almasını belirten Eyyübiye Belediyesi Başkanı Mehmet Ekinci: "Geleceğimize dair beklentilerimizden, geçmişte yapılan yanlışlardan dolayısıyla gençliğin ihmal edilmişliğinden bahsediyoruz. Gençlik için şuan burada olmak bizim için çok önemli gençlik için ne yaptık ne yapacağız bunu da burada paylaşmamız için güzel bir imkân oldu. Yeni nesil vakıf anlayışı içerisinde yeni bir konseptle gençliğe iyice el atılmalıdır. Son süreçte yaşanılanları dikkate aldığımız zaman gençlerin ihmal edilmişliği, gençlerin bertaraf edilmesinin bir şekilde mevcut düzeni de sıkıntıya soktuğunu hep beraber gördük. Benim de tespitlerime göre gençlerin maneviyattan uzaklaşmaları, uzaklaştırılmaları belki de son zamanlarda yaşadığımız sıkıntıların bir belirtisidir.

28 Şubat sürecinde gençler maneviyattan uzaklaştığında milli ve manevi değerler arasına setler çekildi, imam hatipler kapatıldı. Belki de bu topraklarda bu vatanda aidiyet duygularının en iyi şekilde işlendiği o güzelim okullar kapatıldı ve kapatılınca da aile içerisinde de gerekli eğitimi alınmayınca o günün çocukları bu günün gençleri sıkıntılı süreçlere hep öne sürülen ve kullanılan kişiler olmuşlardır. Son 15 yılda eğitim ve öğretim hayatında yapılanlarla birlikte özellikle Kuran-ı Kerim'in seçmeli ders olarak okutulduğu okullarda artık gençler dinlerini öğrenmeye başladılar. Artık gençler milli ve manevi değerleri, değerler eğitimi almaya başladılar. Bu gençler gelecek yıllarda şuan için bir sıkıntı var diyorsak gelecek yıllarda da o gençlerin milli ve manevi değerlere haiz olması, bu topraklara aidiyet duygusunun aşılanmasıyla birlikte çok umutlu yarınları hep beraber göreceğiz.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)  Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Özbek ise, ‘’Geleneklerine bağlı kalarak çağın gereklerini iyi okuyabilen, topluma ve insanlığa değer katan saygı, paylaşım ve hassasiyet ilkelerini benimsemiş özgüveni yüksek, yenilikçi, çalışkan, iyi ahlaklı, hoşgörülü, başarılı ve sorumluk bir gençlik için çalışmaktadır. Bu bağlamda Eyyübiye gençleri olarak ortak geleceğimiz ve ortak sorumluluklarımız için Türkiye Gençlik Vakfı çatısı altında mücadele etmeye çalışacağız.



26 Haziran 2016 Pazar 12:56

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-ekinci-genclerle-iftar-yemeginde--2816.html