Koruyucu Aileler İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASPİM) Koruyucu Aileleri iftar yemeğinde bir araya getirdi.

Koruyucu Aileler İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Karaköprü Belediyesinin destekleri ile kent merkezinde 25 koruyucu aile ve 38 çocuğu iftar yemeğinde bir araya getirdi. Öğretmen evinde verilen iftar yemeğine Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Nusret Soylu, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Vildan Gönüllü Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Adil Sarıışık, kamu kurum kuruluş temsilcileri ve koruyucu aileler katıldı.

Vali Yardımcısı Ufuk Akıl ise, “resmi rakamlara göre 400 bin gayri resmi rakamlara göre de 600 binin üzerinde Suriyeli muhacirlere evini, yurdunu kapılarını açmış Şanlıurfalılar, elbet teki bakıma ve yardıma muhtaç, kimsesi olmayan çocuklarımıza kapılarını sonuna kadar açacağından şüphemiz ve ümitsizliğimiz yoktur. Devlet olarak sürekli Koruyucu ailelerin yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Nusret Soylu, bugün Türkiye de 81 il de evini parkı açmış, yüreğini açmış, yüreği sevgi ile dolu olan siz değerli koruyucu ailelerle birlikte iftar açıyoruz. Bu gün Türkiye de 12 bin 500 çocuğumuz kuruluşlarımızda kalmakta olup çocuklarımız bir aile sevgisi, bir aile sıcaklığı beklemektedir. Her şeye rağmen son yıllarda 5 bin çocuğumuzu koruyucu aile yanına yerleştirdik. Ve bunun içerisinde Şanlıurfa’da 27 aileye yaklaşık 35 çocuğumuzu yanlarına yerleştirdik. Bu gayretli çalışmalarından dolayı bu çalışmaları yapan Urfa’daki mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve iftar programının düzenlenmesinde emeği geçen başta Karaköprü belediyesi olmak üzere herkese teşekkür ettiğini ifade etti. 

Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Vildan Gönüllü Çelik, çocuklarımızın küçük adımları geleceğimizin büyük adımlarıdır. Onlara koruyucu aile olduğunuz için sizlere çok teşekkür ederim. Karaköprü belediyesi olarak sürekli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün yanında olduklarını belirtti.

ASP İl Müdürü Murat Demirkol ise, koruyucu aileleri iftar yemeğinde bir araya getirmeyi geleneksel hale getirdiğini belirterek, 25 ailenin yanında 38 çocuğun koruyucu aile verildiğini ve bu sayının az olduğunu ifade etti.

Demirkol, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün geleneksel olarak düzenlediği her yıl gerçekleştirmiş olduğu bu sene de karaköprü belediyesinin destekleri ile sizlerle bir arada olmaya vesile olan iftar programımıza hoş geldiniz diyor ve hepinizi saygı ile selamlıyorum. Çocuk bizim geleceğimiz, çocuk bizim istikbalimiz, çocuklar bizim hayat kaynağımız ve hayattan kopmamamızın bir gerekçesi, böyle bir ortamda dünya hayatının inişli çıkışlı atmosferinde çok etkilenen yine çocuklarımız. Dolasıyla bu etkiden etkilenen çocuklarımız ile ilgili Bakanlığımızın özellikle üzerinde durmuş olduğu her çocuğun özellikle ailesi olmalı düşüncesi ile gerçekleştirilen koruyucu aile uygulamasında bugün aramızda bulunan siz değerli ailelerimiz emin olun ki bizlere çok büyük katkı sunuyorsunuz el uzatıyorsunuz. Koruyucu ailenin kutsallığı kanunların emrettiği şekilde değil aynı zamanda bizim inanç değerlerimiz ile ilgili bir şey.  Şanlıurfa ilinde koruyucu aile uygulamasında maalesef istediğimiz seviyede değiliz. Ama kurum bakımında koruyucu aile ve aile sıcaklığını bekleyen çok sayıda çocuğumuz var “dedi.

Konuşmaların ardından ASP İl Müdürlüğü tarafından günün önemine binaen hazırlanan plaket, Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Nusret Soylu tarafından Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Vildan Gönüllü Çelik’e verilerek program son buldu. 

 



23 Haziran 2016 Per�embe 16:24

http://www.urfa63haber.com/haber/koruyucu-aileler-iftar-yemeginde-bir-araya-geldi-2781.html