Büyükşehir'den Dar Gelirli Ailelere Yardım

Şanlıurfa kent merkezi ve 13 ilçede alt ve üst yapı çalışmalarına aralıksız devam eden Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan da sosyal belediyecilik kapsamında dar gelirli ailelere yönelik yardımlarını sürdürüyor.

Büyükşehir'den Dar Gelirli Ailelere Yardım

Büyükşehir Belediyesi, il sınırları dahilinde tespit ettiği ailelere yönelik gıda, giyim, ihtiyaç ve temizlik malzemelerinin yer aldığı yardımlarına devam ediyor. Ocak - Haziran ayları arasında 8 bin 333 aileye gıda ve temizlik malzemesi yardımında bulunan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca aynı dönem içerisinde 2 bin 752 çölyak hastasının ise toplam 13 ton 760 kilogram glutensiz un ihtiyacını karşıladı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Sosyal Yardım Şube Müdürlüğünce 196 Fenilketonüri hastasına 940 kilogram da özel un ihtiyacının karşılandığı yardımlar, belirli dönem aralıklarında takip edilerek ailelere ulaştırılıyor.

AİLELER TEK TEK TESPİT EDİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gerek kendilerine gelen talepler doğrultusunda gerekse saha taraması sırasında ulaştıkları adreslerde ilk olarak ihtiyaç tespiti yapıyor. Ailenin ikamet ettiği adreslerdeki eksiklikleri not alan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ardından nüfusu da göz önünde bulundurarak aileye gerekli yardımları ulaştırıyor. Yardımların ne kadarlık bir süre zarfında devam edeceğini de belirleyen ekipler, belirli periyotlarla yine aynı adresleri ziyaret ederek benzeri yardımlarını sürdürüyor.

RAMAZANDA 3 BİN 500 AİLEYE YARDIM

Büyükşehir Belediyesi ayrıca Ramazan ayı içerisinde yine tespit edilen 3 bin 500 aileye gıda ve temizlik malzemesi yardımında bulunuyor. Yardımlar sırasında ayrıca giyim kartı da verilerek ailelerin giyim konusundaki ihtilaçları da kendi istekleri doğrultusunda karşılanıyor. Ramazan Bayramı için hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bayram öncesi ise dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik giyim yardımında bulunarak, tüm çocukların mutlu bir bayram geçirmesine ön ayak olacak.

Büyükşehir Belediyesi'nin yardım çalışmalarına ayrıca Başkan Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi'de bizzat katılarak yoğun emek sarf ediyor.

 

 

 



23 Haziran 2016 Per�embe 10:49

http://www.urfa63haber.com/haber/buyuksehirden-dar-gelirli-ailelere-yardim-2770.html