Harran Üniversitesi Aşçıları Türkiye 2. Oldular

Çanakkale’de düzenlenen Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasına katılan Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencileri 11 madalya ile Şanlıurfa’ya döndüler.

Harran Üniversitesi Aşçıları Türkiye 2. Oldular

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ve Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği organizatörlüğünde gerçekleşen Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasını Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı

Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasına, 60 ilden üniversite ve meslek lisesi öğrencilerinden oluşan 210 yarışmacı katıldı.

Jüri üyeliğini profesyonel aşçıların ve akademisyen hocaların yaptığı şampiyonada yarışmanın ana kuralını, hazırlanacak yemek, pasta ve tatlılarda tamamen Türkiye’de yetişen Türkiye’ye mahsus ürünlerin kullanılması oluşturdu.  2 gün süren şampiyonada dereceye girenler öğrencilere ödüllerini Çanakkale Valisi Hamza Erkal ve Vali yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ verdi.

Harran Üniversitesini temsilen Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencileri Ulaş Karagözoğlu, Sinan Sakal, Zeynep Aşkar ve Yaşar Demir yarışmaya katıldılar. Osmanlı Saray Mutfağı alanında 3 gümüş, Tavuk Yemeği alanında 3 gümüş, Balık Yemeği alanında 1 bronz ve Tatlı alanında 1 gümüş madalya kazandılar.

Üniversiteler arası En İyi Üniversite Ekip Yarışmasında Ulaş Karagözoğlu, Sinan Sakal ve Zeynep Aşkar ekip olarak Türkiye 2. si oldular. 2.lik kupası ve 3 gümüş madalya ile Şanlıurfa’nın gururu oldular.

 Ekip olarak Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya alan Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı Başkanı Öğretim Görevlisi Şükran Taşkın yaptığı açıklamada; “Ekip olarak çok güzel performans sergiledik. 60 ekip arasında 2.’ci olduk. Bu başarıyı üniversitemize kazandıran başarılı aşçı öğrencilerimi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.



31 May�s 2016 Sal� 16:41

http://www.urfa63haber.com/haber/harran-universitesi-ascilari-turkiye-2-oldular-2396.html