Taksici Esnafına 7 Durak Daha

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde durağı olmaksızın esnaflık yapan taksiciler için 75 araç kapasiteli 7 adet durak yapımını tamamladı.

Taksici Esnafına 7 Durak Daha

Noter huzurunda kura çekimi yapılan taksiciler, kendilerine sağladığı imkan nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bir yandan yeni açtığı bulvar, cadde ve yollarla geleceğin Şanlıurfa'sını inşa etmeye devam ederken, diğer yandan şehir içi ulaşımda yaşanan sıkıntılara çözüm bulmayı sürdürüyor. Kent merkezinde yıllardır süre gelen taksici esnafının sorununa kesin çözüm bulmak için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, 7 adet taksi durağının daha inşaatını tamamlayarak hizmete sundu. 75 adet araç kapasiteli 7 durak için ise önceki gün kura çekimi yapıldı.

Kent merkezinde durağı olmaksızın hizmet veren taksici esnafının bu mağduriyetini gidermek ve düzenli bir ulaşım imkanını sağlayabilmek için düzenlenen kura çekimi Şair Nabi Kültür Merkezi'nde yapıldı.

DURAKLAR İÇİN KİRA BEDELİ ALINMAYACAK

Diğer Büyükşehir Belediyelerinde katılım payı alınarak yapılan taksi durakları için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, esnaftan herhangi bir bedel ve kira almaksızın durakların inşaatını tamamladı. Her durağın kapasitesine göre hizmet verecek olan taksiciler, kendilerine bu imkanı tanıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür etti.

Taksi durakları, şahısların değil yine Büyükşehir Belediyesi bünyesi altında olacak.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "AMACIMIZ ŞEHRİMİZİ DAHA DA GELİŞTİRMEK"

Kura çekimine katılarak taksici esnafına seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yeni durak yapımlarındaki asıl amacın esnafın mağduriyetini gidermek ve Şanlıurfa'yı gelişmişlikte bir kademe daha atlatmak olduğunu söyledi.

Urfa halkında taksi kültürünü geliştirmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Ulaşım Daire Başkanlığımız ulaşım ile ilgili her noktada çıtayı yakalamak, kaliteyi yükseltmek istiyor. Onun için önce kural ve kaidelerin bize tanımış olduğu yetki çerçevesinde hareket etmemiz gerekiyor. Şehrimiz gelişiyor ve büyüyor. 7 durakta esnafımızın bu durakların hangisinde çalışmak istediği alınmıştır. Gönül rahatlığıyla noter huzurunda kura çekimini yapıyoruz.

Diğer Büyükşehirlerde bu olay, katılım payı ile olur. Biz Urfa'mızın hızlı bir şekilde gelişmesi ve esnafımızın da mağdur olmaması için Büyükşehir Belediyesi olarak bunun tamamını üstleniyoruz.

Tüm bunları yaparken taksici esnafımızın araçlarını tekrardan gözden geçirmesini yenilemesini istiyoruz. Ve bu yenilenme çerçevesinde bunun esnafımıza da yansıması olacaktır. Hedefimiz modellerin yükseltilerek, hizmetin ve güvenin yaygınlaşmasını sağlayarak yavaş yavaş Urfa'ya yakışır bir taksicilik sektörünü oluşmaktır. Kura çekimimiz ve yeni duraklarımız Urfa'mıza hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Başkan Çiftçi, konuşmasının ardından noter huzurunda ilk taksi durağı için esnafın belirlendiği kura çekimine katıldı. Programa Başkan Çiftçi'nin yanı sıra Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Karakeçili ve taksici esnafı katıldı.

 



29 May�s 2016 Pazar 22:19

http://www.urfa63haber.com/haber/taksici-esnafina-7-durak-daha-2354.html