En Güzel Güvercin Yarışması başladı

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün girişimleriyle Medeniyetin Kanatlandığı Yer Şanlıurfa sloganıyla düzenlenen “Ulusal En Güzel Güvercin Yarışması” başladı.

En Güzel Güvercin Yarışması başladı

Tarihi Gümrük Hanında düzenlenen yarışmanın açılışında konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; Şanlıurfa’nın pek çok hazinesi olduğunu ve bunlardan bir tanesinin de güvercin olduğunu belirterek: “Güvercin, bu şehrin kadim geleneklerinden, kültürel hayatın çok parçalarından bir tanesidir. Bu şehrin insanları eskiden beri kuşlarla beraber yaşamayı seçmiş, bunlara değer vermiş, bunları sevmiş insanlardır. Günümüzde de güvercin beslemek, güvercin yetiştirmek Şanlıurfalılar için bir hayat tarzıdır. Özellikle ikindiye doğru başınızı Şanlıurfa’nın semalarına çevirdiğinizde grup grup güvercinleri ve onların sahiplerini çatılarda görürsünüz. Güvercin beslemek büyük tutkudur. Türkiye’de en çok güvercinin beslendiği şehirlerden bir tanesi de Şanlıurfa. Güvercin sevdalılarını bir araya getirmek için böyle bir yarışma düzenledik. Yarışmacılara başarılar diliyorum, jüri üyelerine de teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından yarışmaya geçmeden önce ise protokol üyeleri tarafından barış adına gökyüzüne 63 adet beyaz güvercin bırakıldı. Daha sonra program Şebap cinsindeki kül renk, miski, çakmaklı, siyah ve beyaz güvercinlerin jüri tarafından değerlendirilmesiyle devam etti. Şebap cinsinde yarışan kuşların jürisinde Mahmut Balcı, Mehmet Beyaz, Mehmet Yavuz, Hüseyin Delioğlu ve İbrahim Halil Baybostancı yer aldı.

 

Halis cinsinde yarışmaya katılan yetiştiricilerin kuşları ise Pazar günü jüri tarafından değerlendirilerek akşam saatlerinde dereceye girenlere kupaları verilecek. Gümrük Hanında düzenlenen yarışmaya Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ve Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz de katıldı.

 



28 May�s 2016 Cumartesi 22:38

http://www.urfa63haber.com/haber/en-guzel-guvercin-yarismasi-basladi---2342.html