Başbakanımız 11 Nisan'da Şanlıurfa'da

11 Nisana Kurtuluş Töreni 09.30'da Yapılacak

Başbakanımız 11 Nisan'da Şanlıurfa'da

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 11 Nisan Şanlıurfa'nın Kurtuluş Günü Programlarına Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Bakanların katılacağı törenle Urfa’ya İstiklal Madalyasının verileceğini açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Şanlıurfa'ya gelmeyeceğine yönelik çıkan asılsız haberlere ilişkin açıklama yapan Başkan Nihat Çiftçi, Basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, programlarda herhangi bir değişiklik yapılmayacağını söyleyerek şunları kaydetti:

TÖRENE; BAŞBAKAN VE TBMM BAŞKANI KATILIYOR

"Şanlıurfa'nın Kurtuluş Bayramı etkinleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan etkinlikler yarın itibariyle başlıyor. 11 Nisan Şanlıurfa'da yaşayan tüm insanların kurtuluş bayramıdır. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan programlar büyük bir önem arz ediyor. Şanlıurfa'nın kurtuluş savaşı münasebetiyle İstiklal Madalyasına layık gören başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Şanlıurfa Milletvekillerine ve emeği geçen herkese Şanlıurfa halkı adına teşekkür ederim. Allah'ın izniyle Pazartesi Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın ve Bakanlarımızın Şanlıurfa Kurtuluş etkinliklerine katılmasıyla birlikte Şanlıurfa halkına verilmesi kesinleşen İstiklal Madalyasını takdim edeceklerdir" diyerek sözlerine devam etti.

Kamuoyunda çıkan yalnış bilgilendirmelerle ilgili bir açıklama yapmanın hasıl olduğunu dile getiren Başkan Nihat Çiftçi," Pazartesi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılmayacağı yönünde bazı yerlerde haber yayınlandı. Bunun gerçeği yansıtmadığını kamuoyu aracılığıyla bilgilendirmek hasıl olmuştur. Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığımız ile Ankara'dan gelen heyetle programlarımız normal bir şekilde devam etmektedir" dedi. 

11 NİSANA KURTULUŞ TÖRENİ 09.30'DA YAPILACAK

Programlarda tek değişikliğin  TBMM Başkanı İsmal Kahraman'ın  Azerbeycan ziyaretlerinden dolayı 11 Nisan Pazartesi saat: 10.30  GAP Arena Kapalı Spor Salonunda planlanan 11 Nisan Kurtuluş Programının 09.30 alındığını ifade eden Başkan Çiftçi, bu konuda kamuoyunu bilgilendirerek, " Şanlıurfa'ya verilecek olan İstiklal Madalyası için tüm parti mensupların oylamasıyla geçmiştir. 78 Milyon vatandaşın Şanlıurfa'nın Kurtuluş Mücadelesinde vermiş olduğu o şanlı destanın hakkını vermiştir. Verilen İstiklal Madalyasını da 1 Milyon 892 bin Şanlıurfalı ecdadı adına alacaktır" şeklinde konuştu.



9 Nisan 2016 Cumartesi 09:14

http://www.urfa63haber.com/haber/basbakanimiz-11-nisanda-sanliurfada-1698.html