AV KORUMA EKİPLERİ KATLİYAM YAPAN AVCILARA CEZA YAĞDIRDI

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bağlı Av Koruma ekipleri katliyam yapan avcılara ceza yağdırdı

AV KORUMA EKİPLERİ KATLİYAM YAPAN AVCILARA CEZA YAĞDIRDI

Doğa Koruma ve Milli Parklar 3 Bölge Müdürlüğü Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parklar Av Koruma ve Kontrol Ekipleri katliyam yapan avcılara ceza yağdırdı.

Av Koruma ve Kontrol Ekipleri yağan yoğun kar yağışı nedeniyle beslenmede zorlanan yaban hayvanlarını beslemek için doğaya yem bırakıldı. Yapılan yemleme sonrası bölgede Av Koruma kontrol tarafından yapılan kontrollerde bölgede av yapan 3 Şahıs belirlendi.

Av Koruma ekipleri tarafından yapılan kontrollerde şahısların kaçak av yaptıkları ve yapılan avda 28 adet angut kuşu ve 5 adet ördeğe vurarak katliyam yaptıkları tespit edildi.

59 BİN TÜRK LİRASI CEZA KESİLDİ 

Av Koruma ekipleri tarafından yapılan kontrollerde avda vurulan 28 adet angut kuşu ve 5 adet ördek toplamada 33 hayvan için 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunun ilgili Maddeleri gereği 46 Bin 200 TL tazminat ve Yaklaşık 13 Bin TL İdari olmak üzere toplamda 59Bin 200 TL ceza kesildi.

 

YARI OTOMATİK AV TÜFEĞİNE EL KONULDU 

Avda kullanılan takozsuz yarı otomatik av tüfeğine el konullar mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konuldu.  Avda vurulan toplam 33 hayvanın kontrolleri yapıldıktan sonra imha edildi.



28 Ocak 2024 Pazar 21:06

http://www.urfa63haber.com/haber/av-koruma-ekipleri-katliyam-yapan-avcilara-ceza-yagdirdi--16964.html