ABD'DE ERDOĞAN'A 2023 SEÇİMLERİNİ KAZANABİLECEKMİSİNİZ SORUSUNA CEVAP NET

Türkiye'de 2023 yılında yapılacak olan Genel seçimlerinin önemi bir kez daha ortaya çıktı

ABD'DE ERDOĞAN'A 2023 SEÇİMLERİNİ KAZANABİLECEKMİSİNİZ SORUSUNA CEVAP NET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletlerin 77. Genel Kuruluna katılmak için bulunduğu New York'ta, Amerikan'da yayın yapan PBS kanalının konuğu olarak katıldığı programda yaklaşan 2023 seçimleri dış politika ve dünya gündemine ilişkin gelen sorular ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı programda Türkiye'de bulunan Mülteciler, Rusya Ukrayna savaşı ve bir çok konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ÇÜNKÜ ALTERNATİF YOK 

Sunucunun "2023 seçimlerini kazanabileceğinizi düşünüyor musunuz yoksa Türkiye farklı mı bir yöne doğru mu gider?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim şu anda seçimleri kazanma noktasında bir endişemiz yok.

Ben meydanların dilini iyi bilirim. Şu anda yaptığım toplu açılışlarda, meydan mitinglerinde eğer on binleri meydanlara toplayabiliyorsam, bu halkımın bize olan teveccühünü göstermektedir.

Halkımızın bize olan bu teveccühü devam ettikçe, bizi kimse tutamaz. Çünkü alternatif yok" yanıtını verdi.

Attıkları adımlarla Türkiye'nin savunma sanayisinden sağlığa, eğitime kadar her alanda Batı ülkeleriyle kıyaslanamayacak noktada olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Keşke gelseniz de bizim sağlık sektörünü yerinde inceleseniz, bizim eğitim sistemimizi yerinde inceleseniz. Hepsinde Batı'yla mukayese edilemeyecek derecede performansı olan bir ülkeyiz. Onun için alternatifsiziz. Şu anda biz öyle bir konumdayız ki inşallah bu seçimleri de bizler kazanacağız. Ben yüzde 52 ile Cumhurbaşkanlığını kazandım. Şimdi önümüzdeki seçimlerde bizim hedefimiz tabii aynı şekilde kazanmak. Biz başkanlık sistemine geçtik. Ama bizim muhalif kanat, Türkiye'de başkanlık sistemi değil, parlamenter sistemi savunuyor ki o parlamenter sistemde Türkiye yıllar yılı 7 ayda, 8 ayda, 10 ayda, 13, 14, 15, 16 ayda bir seçime gitmiş, hükûmetler bozulmuş. Böyle bir ülkede istikrar olur mu? İstikrar olmadığı için de ne oldu? Türkiye hep geride kaldı. Biz ise dedik ki başkanlık sistemine geçeceğiz ve başkanlık sistemine geçtik. Amerika'daki sistemi de kısmen baz aldık. Başkanlık sistemiyle beraber de Türkiye çok daha farklı bir yürüyüşe geçti ve bu farklı yürüyüş içerisinde de gayet güzel bir yere ülkemizi getirdik."dedi 



20 Eyl�l 2022 Sal� 09:18

http://www.urfa63haber.com/haber/abdde-erdogana-2023-secimlerini-kazanabilecekmisiniz-sorusuna-cevap-net--15621.html