KPSS İPTAL EDİLDİ

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy , 31 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen Kpss'nin iptal edildiğini açıkladı

KPSS İPTAL EDİLDİ

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Kpss'de çıkan bazı soruların bir yayınevinin deneme sınavlarında yer alan sorularla aynı çıkması üzerine  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla  Devlet Denetleme Kurulu (DDK),olayla ilgili inceleme başlattı.

DDK olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında harekete geçti.

Emniyet ekipleri tarafından söz konusu yayınevinin Kızılay ve Ostim'deki adreslerinde yapılan aramalarda, incelenmek üzere çok sayıda dijital materyale ve soru örneklerine el konuldu.

ÖSYM BAŞKANI, İLK GÖREV GÜNÜNDE MEREAK EDİLEN SORULARI CEVAPLADI 

İddialar sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün görevine son verildi. Aygün'ün yerine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı. Yeni Başkan bugün ilk görev gününde kameralar karşısına geçti.

KPSS İPTAL EDİLDİ

Başkan Ersoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "31 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen Kpss'nin iptal edildiğini açıklayarak, "Yapılan kapsamlı değerlendirmelerin ardından hem 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumları iptal edilmiş hem de 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan oturumlar ertelenmiştir. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir." ifadelerini kullandı



4 A�ustos 2022 Per�embe 13:38

http://www.urfa63haber.com/haber/kpss-iptal-edildi--15495.html