HİLVAN'DA DOMUZ AVI YAPILDI

Hilvan'da Yaban domuzuna karşı profesyonel avcılardan oluşan bir ekip ile sürek avı düzenlendi

HİLVAN'DA DOMUZ AVI YAPILDI

Hilvan İlçesinde bulunan tarım alanlarında, önemli derecede zirai üretime zarar verdiği tespit edilen yaban domuzlarına karşı Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda; Tarım ve Orman Bakanlığı 3. Bölge Müdürlüğü Şanlıurfa Şube Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü , Hilvan Avcılar ve Atıcılar Derneği  işbirliği ile gerekli emniyet tedbirleri alınarak sürek avı düzenlendi.

Organizasyon doğrultusunda bugünü Hilvan ilçe Kavalık Mahallesi'nde yaklaşık 50 avcı ile zirai mücadele amaçlı yaban domuzu sürek avı düzenlendi. Arazide bulunan yaban domuzlarının bağ, bahçe ve tarlalarında zirai üretime zarar verdiğinin tespit edildiği yerlerde profesyonel avcıların avlanması ile domuz popülasyonunun zarar eşiğinin altında tutulması amacıyla sürek avlar düzenlendi.

Bölgedeki Çiftçilerin emeklerinin zayi olmaması, ürün kayıplarının azaltılması, artan domuz popülasyonunun azaltılması ve zararın en az seviyeye düşürülmesi için zirai amaçlı yaban domuzu sürek avı devam edecektir.

Gerçekleşen av sonrası Hilvan Avcılar ve Atıcılar Dernek Başkanı Mesut Yetkin yaptığı açıklamada "Mücadele amaçlı sürek avı çalışmalarında emeği geçen , Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, Dernek üyelerimize, İlçe Jandarma Komutanlığına, Tarım ve Orman 3. Bölge Müdürlüğü Şanlıurfa Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür ederiz." dedi 



31 Temmuz 2022 Pazar 17:47

http://www.urfa63haber.com/haber/hilvanda-domuz-avi-yapildi--15479.html