ÇOCUĞU OLAN AİLELERE PARA YARDIMI YAPILIYOR.

Yardımlar ise çocuk sayısına göre değişiyor. Yardım almak isteyenler ise başvurularını e-devlet üzerinden gerçekleştiriyor. 1,2 ve 3 çocuklu ailelere PTT’den 300, 400 ve 600 lira arasında değişen destek ödemesi yapılıyor

ÇOCUĞU OLAN AİLELERE PARA YARDIMI YAPILIYOR.

Devletin bu destek ödemeleri 2015 yılından itibaren devam ediyor. Başvurular ise TC kimlik numarasıyla e -devlet üzerinden yapılıyor.:

ÇOCUK YARDIMI DESTEĞİNE BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR ?

Aile sosyal ve çalışma bakanlığı tarafından yapılan yardımlara vatandaşlık numaranızla birlikte e devlet üzerinden yapılıyor. Mayıs 2015’ten sonra doğum yapan tüm anneler bu destek ödemesinden de faydalanıyor. Yeni doğan çocuk yardımları için e devlet ya da aile.gov.tr üzernden başvuru imkanı alınabiliyor.

Bunların dışında aile bakanlıkları il müdürlüklerinden ve kaymakamlıklardan da bu başvurular yapılabiliyor. Çocuk parası nereden alınıyor Başvuru yapanlar çocuk parasını başvuru yaptığı ayı takiben bir sonraki ayın 25. Gününde PTT hesaplarından çekebilir ya da PTT’den alabilirler. Çocuk parası yardımına başvurduktan sonra başvurunuzu kabul edilip edilmemesini kontrolu size en yakın PTT merkezlerinden öğrenebilirsiniz.

PTT merkezlerinden öğrenebileceğiniz gibi e-Devlet üzerinden başvurunuzu görünteleyebilir ve başvuru durumunuzu görebilirsiniz. Çocuk parası almanın şartları nelerdir? Çocuk parası alabilmek için öncelikle ailenin ilgili nüfus müdürlüğüne gidip çocuğu Kimlik Paylaşım Sistemi’ne (KPS) kaydettirmesi gerekir.

Sonrasında ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Doğum Yardım Başvuru Dilekçesi’ni eksiksiz bir şekilde doldurulup imzalanmalıdır. Dilekçeyi doldurduktan sonra başvurunuzu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müdürlüklerine ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapabilirsiniz.

Çocuk parası alabilmek için devletin şartları da var bunlar aşağıdaki gibidir; Doğum yapan kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ya da mavi kart sahibi olması gerekir. Çoklu doğum yardımı Yardım almak için annenin bizzat başvuru yapması şarttır. Bu yardım 15.05.2015 tarihinden sonraki doğumlar için geçerli 



25 Temmuz 2022 Pazartesi 12:01

http://www.urfa63haber.com/haber/cocugu-olan-ailelere-para-yardimi-yapiliyor-15454.html