ÜTÜ KİRECİNİ TEMİZLEMENİN PÜF NOKTALARI

Zamanla sudaki kireçlenmeden dolayı performansını kayıp eden ütülere sirkeli su ile eski performansına kavuşturun

ÜTÜ KİRECİNİ TEMİZLEMENİN PÜF NOKTALARI

Her ütü zamanla kireçlenir ve bozulduğunu düşünebilirsiniz. Ancak kireci temizlediğinizde ütünün eski performansının geri geldiğini göreceksiniz. İşte ütü kirecini temizlemenin püf noktaları...

1. Kabartma tozu Kabartma tozu, fırınlardan bulaşık makinelerine kadar her şeyi temizlediği gibi ütüyü de kireçten kurtarıyor. Sadece iki yemek kaşığı karbonat ve bir yemek kaşığı su ile leke önleyici bir macun oluşturun. Ütünün üzerine dikkatlice sürün, ancak buhar deliklerine kabartma tozu bulaştırmamaya çalışın. Macunu buhar deliklerine alın, onların temizlediğinizden emin olun...

Buhar deliklerini temizlemek için pamuklu çubuk kullanın. Kirle mücadele gücünü artırmak için yerleştirmeden önce damıtılmış beyaz sirkeye batırın.

2. Sirke Ütü tablasını temizlemek için sirke kullanmanın başka bir yolu da bir havluyu sirkeye batırmak ve ardından ütüyü, ütü tablası aşağı bakacak şekilde havlunun üzerine koymaktır. 30 dakika bekletin ve silin.

3. Su deposuna sirke ekleyin Buharlı ütünüz varsa, ütünün buhar deliklerini temizlemenin başka bir yolu da su haznesini yarı damıtılmış beyaz sirke ve yarı su karışımıyla doldurmaktır. Ardından eski bir bez veya havlu alın ve ütüleyin ve buharlayın. Buharlandıkça, havalandırma deliklerinden sirke ile birlikte kalıntılar çıkacaktır.



11 Temmuz 2022 Pazartesi 16:03

http://www.urfa63haber.com/haber/utu-kirecini-temizlemenin-puf-noktalari-15404.html