VALİ AYHAN’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

VALİ AYHAN’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Vali Ayhan mesajında şu ifadelerine yer verdi; Kıymetli Hemşehrilerim, Bir bayram gününe daha ulaşmanın manevi hazzını tüm Müslüman âlemi olarak yaşıyoruz. Ülkemizin ve Dünyamızın muzdarip olduğu Covid-19 salgını sebebiyle, iki senedir bayramlarımızı kendi içimizde, ailelerimizden ve sevdiklerimizden uzakta geçirdik. Çok şükür ki salgının kontrol altına alınması ve ülkemizin normalleşme adımlarını başarıyla gerçekleştirmesi sayesinde bu sene sevdiklerimizle bir araya gelebiliyor, eski bayramlarımızın özlemini bir nebze de olsa giderebiliyoruz.

Ancak yine de salgın tehdidinin tamamen ortadan kalkmadığını, temizlik ve mesafe kurallarına dikkat ederek bayramımızı geçirmemizin kendi sağlığımız ve sevdiklerimizin sağlığı adına daha hayırlı olacağını hatırlatmak isterim. Bayramlar, sevdiklerimizle bir araya gelebilme vesilesidir.

Kardeşliğimizi, dayanışmamızı, birlik ve beraberliğimizi temelinden güçlendirebilme membaıdır. Küslüklerin, dargınlıkların rafa kaldırılmasının en güzel bahanesidir. Dargınları barıştırmak, uzakları yakınlaştırmak için en güzel vakitler bu vakitlerdir. Kaynaşmanın, birleşmenin sıcak tebliğidir bayramlar.

Bayramdan beklentim şudur; var olan kırgınlıklar giderilsin, sevdiklerimizle aramıza giren mesafeler yok edilsin. Sadece bayram günleri değil, her bir günümüz güzelliklerle çevrelenip bayram günü gibi olsun. Saygıdeğer Şanlıurfalılar, Kurban, ruhumuzu Allah'a yakınlaştırmanın en güzel aracıdır.

Müslüman âlemine buyrulduğu üzere, Kurban Bayramı günü imkânı olan âdemoğlunun yapacağı en faziletli iş kurban kesmektir. Siz kıymetli vatandaşlarımız için Şanlıurfa'mızın birçok noktasında kurban kesim alanları belirlendi. Kurbanlarımızın belirlenen alanlarda, kurallara uygun şekilde eda edileceğinden kuşku duymuyorum.

Ancak, kurbanın asıl amacının ihtiyaç sahiplerine erişmek olduğu bilhassa unutulmamalıdır. Mahallenizde, çevrenizde tanıdığınız ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sizler tarafından korunup kollanacağından, sahip çıkılacağından hiç şüphem yoktur. Şanlıurfa halkı, her şeyden önce onları köklerine bağlayan manevi bağlara önem verir.

Kurban kurtuluştur, hidayettir; halkımız bunları idrak edebilecek ince düşüncelere ziyadesiyle haizdir. Covid salgını, tüm Dünya'da her alanı etkilediği gibi dini vecibelerimizi yerine getirebilmemizi de bir süreliğine engellemişti. Virüs sebebiyle verilen aranın ardından Hac farizasını yerine getirmek üzere şu an mukaddes topraklarda bulunan kardeşlerimizin ibadetlerinin Yüce Allah katında kabul buyrulmasını ve sağ salim memlekete geri dönmelerini niyaz ediyorum.

Bayram süresi boyunca iş ve işleyişin sağlıklı şekilde yürütülebilmesi maksadıyla görevi başında bulunacak olan tüm çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum. Vatanımız uğruna can veren tüm şanlı şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, onları şükranla anıyorum. Şehit yakınları ile kahraman gazilerimize ise sağlık ve afiyet temenni ediyorum. Son olarak, bayram ziyaretlerini gerçekleştirmek amacıyla yola çıkacak olan tüm kardeşlerimden dikkatli olmalarını özellikle istirham ediyorum.

Her sene yaşanan bayram trafiğinde, ülkemizin çeşitli yerlerinden üzücü haberler alıyoruz. Bu sene bu tür kazaları görmemek adına; kıymetli vatandaşlarımızdan yolculuk boyunca emniyet kemerlerini takmalarını, trafik kurallarına harfiyen uymalarını ve olabilecek en üst dikkat seviyesinde araçlarını kullanmalarını rica ediyorum.

Bayram sevincimizi gölgelememek adına lütfen daha dikkatli ve duyarlı davranalım. Kurban Bayramı'nın ruhumuzda huzur iklimini yeşertmesini, ülkemize ve milletimize esenlikler getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Allah, birliğimizi ve beraberliğimizi her geçen gün daha da pekiştirsin İnşallah. Kurban Bayramı'nızı en kalbî duygularımla kutluyorum. Nice güzelliklerle dolu bayramlara sağlık, afiyet ve huzur içinde erişmek temennisiyle.



9 Temmuz 2022 Cumartesi 11:20

http://www.urfa63haber.com/haber/vali-ayhandan-kurban-bayrami-mesaji-15400.html