ŞANLIURFA EMNİYETİ TERÖR ÖRGÜTÜ FETÖ/PDY GÖZ AÇTIRMADI

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından Silahlı Terör Örgütüne Yönelik Operasyon Gerçekleştirildi.

ŞANLIURFA EMNİYETİ TERÖR ÖRGÜTÜ FETÖ/PDY GÖZ AÇTIRMADI

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini tespit ve deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda; Örgütün Şanlıurfa güncel bayan yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri ve örgüte ait güncel öğrenci evinde kaldıkları tespit edilen Aktif Öğretmen, Özel Sektör Çalışanları ve Üniversite öğrencilerinin bulunduğu (11) şahıs 16/05/2022 tarihinde Şanlıurfa merkezli Diyarbakır ve Hatay olmak üzere üç ilde eş zamanlı yapılan operasyonda yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Örgüte ait güncel eve yapılan operasyonda, söz konusu ev etrafında çevre güvenliği alınmış; bu sırada bahse konu evden aşağıya telefon atıldığı tespit edilmiştir. Şahısların yapılan aramalarında çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen materyaller üzerinde yapılan incelemelerde ve örgüt evinden aşağıya atılan telefon incelemelerin de örgüt ele başısı Fethullah Gülen’e ait çok sayıda video, resimler, döküman bulunduğu tespit edilmiştir.

-Şüpheli (11) şahıs 19.05.2022 günü Adli Makamlara sevk edilmiş, 4 şahıs Adli Kontrol Hükümleri kapsamında salıverilmiş, 7 şahıs ise Tutuklanmıştır.



19 May�s 2022 Per�embe 23:59

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfa-emniyeti-teror-orgutu-fetopdy-goz-actirmadi-15284.html