MİLLİ GAZETEYE GÖRE SAADET PARTİSİNİN OYU % 0,9 OLDUĞU AÇIKLANDI

Saadet Partisi ile yakınlığıyla bilinmesi yetmeyip Saadet partisi üyelerin Milli gazetesin abonesi olması konusunda desteklediği Milli gazete en son yapılan ankette saadet partisinin oyu %0,9 olduğunu okuyucularına bildirmiş.

MİLLİ GAZETEYE GÖRE SAADET PARTİSİNİN OYU % 0,9 OLDUĞU AÇIKLANDI Saadet Partisi ile yakınlığıyla  Milli gazete sırıf Cumhur İttifakın içindeki partilerin oy oranın düşük göstermek adına en son yapılan ankette saadet partisinin oyu %0,9 olduğunu okuyucularına bildirmiş oldu. işte Milli Gazetenin haberi; ANAPOLLIA’nın yaptığı son seçim anketinde Türkiye’nin sorunlarını çözmek için bir masa etrafında toplanan partilerin Cumhur İttifakı’na çok büyük fark attığı görüldü.

Nisan ayı içerisinde gerçekleştirdikleri son seçim anketi çalışmasını kamuoyuna duyuran ANAPOLLIA Danışmanlık ve Araştırma AK Pati, MHP VE BBP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın yaşadığı oy kaybını bir kez daha masaya koydu.

Türkiye’nin Nabzı Nisan 2022 başlığı altında 3-10 nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen seçim anketinde 18 yaşından büyük 2 bin 012 kişiye “Bu Pazar bir genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” sorusunun sorulduğu belirtildi.

Ortaya çıkan sonuçlara göre Meclis’te grubu bulunan partilerden AK Parti yüzde 29,5, CHP yüzde 27,1 İYİ Parti yüzde 16,7 HDP yüzde 11,4 MHP ise yüzde 7.1 oy aldı.Advertisement

6’LI MASA CUMHUR İTTİFAKI’NA BÜYÜK FARK ATTI

Bu ankete göre Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 36.6’da kalırken Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 44,8 oldu. Bir masa etrafında toplanan Saadet Partisi, CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin bulunduğu partilerin oy oranı ise Cumhur İttifakına büyük fark attı. Bu partiler son seçim anketine göre Cumhur İttifakı’na 12,7 puan fark atarak yüzde 49,3 oy aldı.

Türkiye’de ekonomi her geçen gün biraz daha kötüye giderken seçim anketlerinde de vatandaşın en büyük sorununun hayat pahalılığı ortaya koyulurken 6’lı masada bulunan partilerin Cumhur İttifakı’na attığı bu farkın kapatılamayacağı düşünülüyor. 



22 Nisan 2022 Cuma 11:49

http://www.urfa63haber.com/haber/milli-gazeteye-gore-saadet-partisinin-oyu--09-oldugu-aciklandi-15162.html